• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No nākamā gada reorganizēs Madonas pilsētas kultūras namu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:36, 26.11.2023


No nākamā gada janvāra reorganizēs Madonas pilsētas kultūras namu ar filiāli "Vidzeme", liecina Madonas novada domes ārkārtas sēdes lēmums.


Foto: LETA

Kultūras nama reorganizācija jāveic tāpēc, ka pērn stājās spēkā Kultūras centru likums, kas nosaka, ka pašvaldībai vienam vai vairākiem tās teritorijā esošiem kultūras centriem jānosaka metodiskā kultūras centra statuss.

Metodiskajam kultūras centram ir noteiktas papildu funkcijas, kas uzliek par pienākumu nodrošināt informācijas un pieredzes apmaiņu starp kultūras centriem, sniegt konsultatīvu un metodisku palīdzību visiem attiecīgā novada kultūras centriem, koordinēt un popularizēt to darbu.

Metodiskajam kultūras centram būs jānodrošina pašvaldības attīstības plānošanas dokumentos paredzēto uzdevumu izpilde, kā arī jāorganizē pasākumi, festivāli, izstādes, kā arī citas publiskas novada, nacionāla vai starptautiska līmeņa aktivitātes.

Pašvaldība, izvērtējot Madonas novada teritorijā esošo kultūras namu tīklu, rosināja reorganizēt Madonas novada pašvaldības iestādi "Madonas pilsētas kultūras nams ar filiāli "Vidzeme"", iestādes reorganizācijas rezultātā mainot iestādes nosaukumu uz "Madonas novada kultūras centrs".

Pēc reorganizācijas tiks paplašinātas esošās iestādes funkcijas, paredzot Madonas novada kultūras centram metodiskā kultūras centra funkcijas un saglabājot pagastu/apvienību teritorijās esošo kultūras namu decentralizētu pārvaldības modeli - pagastu/apvienību teritorijās esošie kultūras nami būs kā attiecīgās pagasta/apvienības pārvaldes struktūrvienības.

Domes ārkārtas sēdē apstiprināts Madonas novada kultūras centra nolikums, nosakot nolikuma spēkā stāšanos 2024.gada 1.janvārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī