• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ĀM: Latvijas un Kazahstānas attiecības attīstās pozitīvi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:03, 26.11.2023


2023. gada janvārī–augustā eksports uz Kazahstānu pieaudzis par 33 miljoniem eiro jeb 65,9%.


Kazahstānas galvaspilsēta ir Astana.

Rīgā norisinājās Latvijas un Kazahstānas politiskās konsultācijas, kuru laikā Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons un Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Romāns Vasiļenko pārrunāja aktuālos divpusējo attiecību jautājumus, ekonomiskās sadarbības attīstību, abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās. Amatpersonas apsprieda aktuālos reģionālās un starptautiskās dienaskārtības jautājumus.

Sarunas partneri atzinīgi novērtēja pozitīvās divpusējo ekonomisko attiecību tendences, uzsverot Latvijas un Kazahstānas nozaru ministriju un uzņēmēju konstruktīvā dialoga pozitīvo ietekmi uz sadarbību.

Amatpersonas pārrunāja arī divpusējās līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas gaitu, kā arī apliecināja ieinteresētību 2024.gadā noturēt Starpvaldību komisiju ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos.

Konsultāciju laikā tika skarti arī jautājumi, kas saistās ar ES un Centrālāzijas attiecību padziļināšanu, tostarp pasākumi abu reģionu savienojamības veicināšanai.

Iepriekšējās Latvijas un Kazahstānas politiskās konsultācijas notika 2022.gadā Astanā.

Kazahstāna atzina Latvijas neatkarību 1991. gada 23. decembrī, savukārt Latvija atzina Kazahstānas neatkarību 1992. gada 8. janvārī. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Kazahstānu tika nodibinātas 1992. gada 10.decembrī.

Kazahstāna ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem sadarbības partneriem Centrālāzijā. Līdztekus divpusējo attiecību attīstībai Latvija veicina Eiropas Savienības ciešāku sadarbību ar Centrālāzijas valstīm, tai skaitā Kazahstānu.

Latvijas un Kazahstānas attiecības ir labas, notiek aktīvs politiskais dialogs un sadarbība dažādās nozarēs. Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs ekonomiskās sadarbības partneris Centrālāzijā, īpaši transporta, tranzīta un loģistikas jomā.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sports Kazahstānas izlase uz pasaules čempionātu Rīgā ierodas ar 28 hokejistiem

Sastāvu dalībai pasaules hokeja čempionātā trešdien nosauca Kazahstānas valstsvienība, kas Rīgā ieradusies ar 28 spēlētājiem.

Pasaule Balsotāju aptauja: Vēlēšanās Kazahstānā uzvar valdošā partija

Parlamenta vēlēšanās Kazahstānā svētdien uzvarējusi valstī lielākā partija AMANAT, kas atbalsta prezidentu Kasimu Žomartu Tokajevu, liecina balsotāju aptaujas dati.

Pasaule Kazahstānas prezidents atlaiž parlamentu un izsludina vēlēšanas

Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs ceturtdien atlaidis parlamenta apakšnamu un izsludinājis pirmstermiņa vēlēšanas 19.martā, pavēstīja prezidenta birojs.

Pasaule Kazahstānā notiek prezidenta vēlēšanas

Kazahstānā svētdien notiek prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas, un paredzams. ka tajās uzvarēs pašreizējais valsts galva Kasims Žomarts Tokajevs, tādējādi nostiprinot savu varu.