Cihanouska darba vizītē apmeklēs Latviju

Sabiedrība
VS.LV 18:58, 24.11.2023 0

Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska 27.novembrī un 28.novembrī darba vizītē apmeklēs Latviju, lai vērstu uzmanību uz pieaugošajām Aleksandra Lukašenko režīma represijām un pārrunātu iespējas Baltkrievijas demokrātiskās kustības turpmākam atbalstam, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

 

Vizītes laikā Cihanouska tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), kā arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Dmitriju Trofimovu, Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi (JV) un Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Pelšu.

Vizītes laikā arī plānota Cihanovskas dalība Krievijas un Austrumeiropas reģionālo direktoru sanāksmē ĀM, kur piedalīsies pārstāvji no Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Somijas un Zviedrijas Ārlietu ministrijām.

Svinīgā ceremonijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Cihanouska pasniegs dāvinājumu Tautas grāmatu plauktam. Tāpat Cihanouskai paredzētas arī intervijas vairākiem Latvijas masu mediju pārstāvjiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši vismaz seši krievu lidroboti

Baltkrievijas teritorijā ielidojuši vismaz seši uzbrukuma lidroboti "Shahed", kurus krievi naktī uz otrdienu raidīja uz Ukrainu, paziņojusi organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.