Policija sāk administratīvā pārkāpuma procesu par uzbrukumu ārstei

Sabiedrība
LETA 11:13, 23.11.2023 0

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par kāda pacienta tuvinieces uzbrukumu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārstei.

 
Foto: Valsts policija

Process sākts par iespējamu maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu. Par šādu nodarījumu likumā paredzēts 210 līdz 500 eiro naudas sods. Cietušajai nozīmēta ekspertīze.

Kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam veikti visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji, tai skaitā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucējušas intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbrukusi ārstei. Mediķei nodarīti miesas bojājumus un noteikta darba nespēja, bet naktī uz pirmdienu ārstei kļuvis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums, bet miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju, atzīst Namniece. Uz slimnīcu izsaukti arī Valsts policijas darbinieki.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību

No 2020. līdz 2024.gadam tiesu pirmajā instancēs pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, liecina informācija portālā "dati.ta.gov.lv".

Sabiedrība Izmantojot jaunu regulējumu pirmajā dienā partnerību reģistrējuši seši pāri

Šīs nedēļas sākumā, kad stājās spēkā jaunais regulējums, partnerību reģistrējuši seši pāri, noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Siguldā bērniem bez maksas māca drošību, braucot ar divriteni (+VIDEO)

Pilsētā ir lieliska riteņbraukšanas infrastruktūra.

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī

Policija pašlaik neatklāj jaunas detaļas par dubultslepkavību Jēkabpilī.

Sabiedrība Latvijā pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību

No 2020. līdz 2024.gadam tiesu pirmajā instancēs pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, liecina informācija portālā "dati.ta.gov.lv".

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt VP amatpersonu par finanšu līdzekļu legalizēšanu

Iekšējās drošības birojs (IDB) jūlija sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, informēja IDB.

Kriminālziņas Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

Pagājušajā piektdienā policisti par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti, informē Valsts policija.