• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriež nosacītu cietumsodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:41, 11.09.2024


Rīgas pilsētas tiesa diviem skinhediem par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim piespriedusi nosacītu cietumsodu un probācijas uzraudzību.



Rīgas Austrumu prokuratūras nodevusi Rīgas pilsētas tiesai divas krimināllietas pret trīs personām, kuras personu grupā izdarīja darbības, kas vērstas uz rasu naida un nesaticības izraisīšanu, kas saistītas ar vardarbību. Viena no apsūdzētajām personām ir nepilngadīga.

Atbilstoši apsūdzībām jaunieši, kuri sevi pozicionē kā piederīgus pie skinhedu (skūtgalvju) subkultūras, 2023.gada 19.martā Rīgas centrā, būdami naidīgi noskaņoti pret citu rasu cilvēkiem, uzbruka divām personām, kuras kā velokurjeri sniedza ēdienu piegādes pakalpojumus.

Divi no apsūdzētajiem jauniešiem, no kuriem viens ir nepilngadīgs, uzbruka Kamerūnas pilsonim, kuram mēģināja sist, kā arī ar kājām spēra pa cietušā velosipēdu, kā rezultātā cietušais no velosipēda nokrita.

Pāris stundas vēlāk trešais apsūdzētais jaunietis kopā ar vēl citu jaunieti, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, uzbruka Indijas pilsonim, iesitot viņam, kurš sitiena rezultātā nokrita no velosipēda, pēc kā viņam sejā iepūta piparu gāzi.

Par iepriekš minēto noziegumu izdarīšanu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Visi trīs apsūdzētie jaunieši savu vainu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā ir atzinuši pilnībā. Izmeklēšanas laikā viņi liecināja, ka uzbrukumus viņi veica rasistisku motīvu dēļ, jo viņiem nepatīk tumšādaini cilvēki.

6.septembrī Rīgas pilsētas tiesa izskatīja krimināllietu par uzbrukumu Kamerūnas pilsonim. Vienu jaunieti tiesa sodīja ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu, nosakot to nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Šis jaunietis jau iepriekš ir sodīts par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu.

Savukārt otru jaunieti, kurš ir nepilngadīgs, tiesa sodīja ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Minētais spriedums vēl nav stājies spēkā un kriminālprocesā iesaistītās personas to vēl var pārsūdzēt.

Otras krimināllietas par uzbrukumu Indijas pilsonim izskatīšana tiesā paredzēta 2025.gada 4.martā. Šajā lietā apsūdzētais jaunietis jau iepriekš sodīts par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Turklāt prokuratūra jau iepriekš informēja, ka šī gada 19.augustā Rīgas pilsētas tiesa viņu kopā ar vēl vienu jaunieti, kas sevi pieskaita pie "neo-Nazi skinheads" radikālās kustības, notiesāja ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem par to, ka viņi šī gada 22.februārī Vērmanes dārzā, Rīgā, sitot un draudot, kā arī minētās darbības filmējot, lika diviem citiem jauniešiem izpildīt nacistu sveicienu un slavināt Ādolfu Hitleru, pēc kā minēto video ierakstu izplatīja "Telegram" kanālā.

Minētais spriedums vēl nav stājies spēkā un kriminālprocesā iesaistītās personas to vēl var pārsūdzēt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība Policija sāk administratīvā pārkāpuma procesu par uzbrukumu ārstei

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par kāda pacienta tuvinieces uzbrukumu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārstei.

Sabiedrība Katlakalnā agresīvs vīrietis aizdedzinājis sevi un policistu

Ķekavas novadā, Katlakalnā aizvadītajā nedēļas nogalē agresīvs vīrietis aizdedzinājis sevi un policistu, ziņo Valsts policija.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.