• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Rīgas satiksme» deviņos mēnešos pārvadājusi par 26% vairāk pasažieru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:24, 17.11.2023


Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šogad deviņos mēnešos pārvadājusi 84,933 miljonus pasažieru, kas ir par 26% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina kompānijas publiskotā informācija.


Foto: LETA

Tostarp 52% pasažieru pārvadāti ar 100% atlaidi, 39% - par pilnu maksu, bet 9% pasažieru pārvadāti ar daļējām atlaidēm.

"Rīgas satiksmes" ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem 2023.gada deviņos mēnešos bija 26,536 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,4% jeb 2,5 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Vienlaikus 2023.gada deviņos mēnešos par personu ar pirmās vai otrās grupas invaliditāti pārvadāšanu un pilsētu nozīmes pasažieru pārvadājumiem maršrutos, kuriem vairāk nekā 30% no kopējā maršruta garuma ir ārpus valstspilsētas administratīvās teritorijas robežām, aprēķinātā valsts kompensācija veidoja 7,916 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 51% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt no pašvaldības budžeta saņemtā finansējuma apmērs pieauga par 10%, sasniedzot 92,26 miljonus eiro.

Sabiedrisko transportlīdzekļu nobraukums maršrutu tīklā 2023.gada deviņos mēnešos bija 25,992 miljoni kilometru, kas ir par 4,3% jeb 1,158 miljoniem kilometru mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Šogad septembra beigās kompānijas rīcībā bija 867 sabiedriskie transportlīdzekļi, tostarp 473 autobusi, 113 tramvaja vagoni, 46 zemās grīdas tramvaji un 235 trolejbusi.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 93,271 miljonu pasažieru, kas ir par 25,6% vairāk nekā 2021.gadā.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas kompānijās SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība «Rīgas satiksmes» «nanoūdens» krimināllietu turpinās iztiesāt jūlijā

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 4.jūlijā plkst.13 turpinās pratināt lieciniekus tā dēvētajā "Rīgas satiksmes" (RS) "nanoūdens" krimināllietā.

Sabiedrība Rīgā sāks kursēt pirmie «Rīgas satiksmes» elektroautobusi

Piektdien, 22.decembrī, Rīgā sāks kursēt pirmie "Rīgas satiksmes" elektroautobusi.

Sabiedrība Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā atsāks kursēt 1.maršruta trolejbuss

Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā atsāks kursēt 1.maršruta trolejbusi, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Kriminālziņas Šorīt Rīgā, 13.janvāra ielā zem tramvaja pakļuvis cilvēks

Šorīt aptuveni plkst.10 noticis negadījums 13.janvāra ielā, cilvēkam pakļūstot zem tramvaja.