Bijušās slimnīcas «Bikur Holim» ēku plānots pārbūvēt par dzīvojamo māju

Sabiedrība
LETA 16:23, 16.11.2023 0

Bijušās slimnīcas "Bikur Holim" ēku Maskavas ielā, Rīgā, plānots pārbūvēt par dzīvojamo māju, liecina informācija Latvijas Ebreju kopienas mājaslapā.

 

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko raksta, ka Latvijas Ebreju kopiena izvērtējusi biedrībai "Bikur Holim" piederošā zemesgabala attīstības iespējas. Pēc vispusīgas analīzes tika pieņemts lēmums pārbūvēt slimnīcas ēku par labiekārtotu dzīvojamo māju, kāda tā kādreiz ir bijusi, pārdot tajā esošos dzīvokļus un peļņu novirzīt kopienas budžetā visu tās biedru labā.

Turklāt uz "Bikur Holim" zemes gabala plānots uzcelt arī divas jaunas dzīvojamās mājas. Dzīvokļi vienā no tām tiks pārdoti, bet otrā - izīrēti, nodrošinot kopienai pastāvīgus ienākumus.

Tāpat tika nolemts, ka jaunā dzīvojamā kompleksa nosaukumā būs iemūžināts filantropa, uzņēmēja un sabiedriskā darbinieka, viena no "Bikur Holim" slimnīcas dibinātājiem Ulriha Milmana vārds, kurš tai ziedojis savus līdzekļus un īpašumus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka slimnīcas operators AS "Ezra-SK Rīgas slimnīca "Bikur Holim"" 2018.gadā saskārās ar grūtībām pakalpojumu sniegšanā, jo medicīniskajā aprīkojumā un telpu remontā bija jāiegulda ievērojamas investīcijas, kuru uzņēmuma rīcībā nebija. 2018.gada 30.novembris bija slimnīcas pēdējā darba diena, pēc tam tā tika slēgta un lielākā daļa darbinieku tika atbrīvoti no darba. Savukārt "Ezra-SK Rīgas slimnīca "Bikur Holim"" likvidēta 2020.gadā.

Informācija Latvijas Ebreju kopienas mājaslapā liecina, ka piedāvājumu iegādāties slimnīcu biedrībai "Bikur Holim" izteikusi "Repharm" grupā ietilspstošā "Veselības centru apvienība". Darījuma rezultātā tika pārdots slimnīcas "medicīniskais saturs", bet ēka un zemesgabals palicis Latvijas Ebreju kopienas īpašumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Ekonomika Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros

Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros, Jūrmalā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Sabiedrība Izstrādās 316. un 602.sēriju dzīvojamo ēku atjaunošanas projektus

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi atklātu konkursu 316. un 602.sēriju daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas tipveida projektu izstrādei, informēja EM.

Ekonomika Ventspilī izbūvēs 60 jaunus zemas īres dzīvokļus

Lai risinātu mājokļu pieejamības jautājumu Ventspilī, PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi" izsludinājuši atklātu konkursu par zemas īres mājokļa būvniecību Saules ielā 122, informēja PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi".