• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nomiris kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs Jānis Škapars

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:02, 15.11.2023


Trešdien 95 gadu vecumā nomiris kādreizējais Latvijas Tautas Frontes (LTF) Domes valdes loceklis un priekšsēdētājs Jānis Škapars, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".



Škapars Atmodas laikā kā viens no LTF līderiem deva lielu ieguldījumu ceļā uz Latvijas neatkarības atjaunošanu, informējusi "4.maija Deklarācijas kluba" prezidente Velta Čebotarenoka.

Škapars 1953.gadā absolvēja Tukuma vidusskolu, savukārt 1953.gadā - Latvijas Valsts universitātes Juridisko fakultāti, bet no 1953. līdz 1969.gadam viņš darbojās Latvijas komjaunatnes organizāciju vadības struktūrās.

Škapars bija viens no Augstākās Padomes deputātiem, kas 1990.gada 4.maijā nobalsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Padomju režīma laikā viņš ilgus gadus bijis laikraksta "Literatūra un Māksla" redaktors.

1988.gadā viņš vadīja darba grupu, kas izstrādāja LTF pirmo programmu. 1990.gadā Škaparu ievēlēja par Latvijas Republikas Augstākās Padomes (LR AP) deputātu, viņš vadīja Tautas pašvaldības un sabiedrisko lietu komisiju un bija LR AP Prezidija loceklis. Vēlāk arī 7. un 8.Saeimas deputāts.

Škapars ir apbalvots ar IV un III šķiras Triju Zvaigžņu ordeņiem, bet 1980.gadā bija ieguvis titulu Latvijas PSR Nopelniem bagātais mākslas darbinieks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, sēru vēsti sociālajos tīklos pavēstīja grāmatizdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka.

Kriminālziņas Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā gājis bojā dzīvnieku kopējs

Ceturtdien neilgi pirms plkst.15 Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli ievainots dzīvnieku kopējs, informēja Rīgas Zooloģiskajā dārza pārstāvji.

Kultūra Miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš

Sestdien 76 gadu vecumā miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš, liecina informācija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku uzturētajā vietnē "literatura.lv".

Sports Miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts

Piektdien 80 gadu vecumā miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts Kārlis Strēlis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).