Igaunijas premjere būtu gatava pretendēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu

Sabiedrība
LETA 13:39, 15.11.2023 0

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa paudusi gatavību pretendēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu, ziņo tīmekļa izdevums"Politico".

 
Foto: LETA

Kallasai otrdien "Politico" rīkotajā konferencē "Defense Summit"("Aizsardzības samits") Vašingtonā tika jautāts, vai viņa vēlētos, lai tiktu apsvērta iespēja, ka viņa varētu ieņemt NATO ģenerālsekretāra amatu pēc tam, kad to atstās pašreizējais alianses vadītājs Jenss Stoltenbergs.

"Pirms pāris dienām dzirdēju joku - nākamajam ģenerālsekretāram vajadzētu būt no jaunas dalībvalsts - "jauna" nozīmē 20 gadus NATO -, noteikti vajadzētu būt no valsts, kas aizsardzībai tērē 2% no sava iekšzemes kopprodukta , un būtu jauki, ja tā būtu sieviete. Tāpēc loģiski, ka tas ir [Nīderlandes premjerministrs] Marks Rite," ar humoru atbildēja Kallasa.

Pēc tam moderators jautāja Kallasai, vai viņa vēlētos, lai viņas kandidatūra tiktu izskatīta šim amatam, un viņa atbildēja "jā".

Stoltenberga pilnvaras NATO ģenerālsekretāra amatā beigsies 2024.gada 1.oktobrī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Lasiet arī

Pasaule Narvā atkal parādīs Krievijai plakātu ar uzrakstu «Putins - kara noziedznieks»

Narvā pie Hermaņa pils karoga torņa jau otro gadu pēc kārtas tiks izkārts pret pāri upei esošo Krievijas pilsētu Ivangorodu pavērsts liels plakāts, uz kura redzams asinīm notašķīts diktators Vladimirs Putins un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins - kara noziedznieks").

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Pasaule Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.