• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ievieš pasaulē atzītu programmu atkarību risku mazināšanai pusaudžu vidū

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:37, 13.11.2023


Pateicoties VAS "Latvijas Loto" ziedojumam, SIA "Bērnu un pusaudžu resursu centrs" (PRC) Latvijā adaptējis starptautisku, pierādījumos balstītu atkarību profilakses programmu "PreVenture", kas palīdz mazināt atkarību riskus pusaudžu vidū.


Foto: LETA

"PreVenture" programma ir pierādījumos balstīta atkarību profilakses metodika, kas izstrādāta Monreālas universitātē un līdz šim ieviesta Lielbritānijā, Nīderlandē, Čehijā un daudzās citās pasaules valstīs. Programma guvusi starptautisku atzinību no Pasaules Veselības Organizācijas, UNESCO, UNODC un daudzām citām.

PRC valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa skaidroja, ka "PreVenture" programmas adaptācija Latvijā ir pirmais solis ceļā uz pusaudžu atkarību izraisošo vielu lietošanas mazināšanu un psihiskā veselības stāvokļa uzlabošanu.

"Pateicoties "Latvijas Loto" ziedojumam, PRC ir bijusi iespēja apmācīt savus speciālistus programmas pasniegšanā, adaptēt programmas materiālus un veicināt ilgtermiņa sadarbību ar "PreVenture" pārstāvjiem Kanādā. Šobrīd programmu paredzēts izmantot Pusaudžu resursu centrā, kā arī piedāvāt kā izglītojošu materiālu atkarību profilakses nodarbībām skolās," viņa norādīja.

"Latvijas Loto" ziedojums tika veikts Labo mērķu programmā, kuras mērķis ir finansiāli atbalstīt sabiedriskā labuma organizācijas, kas nodarbojas ar bērnu veselības aizsardzību, sociālo labklājību, izglītības līmeņa celšanu un citām jomām.

Kopumā "Latvijas Loto" atkarību profilakses programmu "PreVenture" adaptēšanai un ieviešanai ziedojusi 20 000 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Lasiet arī