• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Interese par iestāšanos Zemessardzē sarukusi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:01, 10.11.2023


Interese par iestāšanos Zemessardzē šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir sarukusi, tomēr interesentiem aizvien ir jāgaida rindā uz pieteikumu izvērtēšanu, intervijā Latvijas Radio pavēstīja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.


Foto: LETA

Viņš stāstīja, ka šogad līdz šim saņemts vairāk nekā 1000 pieteikumu par vēlmi iestāties Zemessardzē, bet pērn, kad Krievija iebruka Ukrainā, pieteikumu bija ap 5000. Visi gribētāji gan Zemessardzē netiek, jo daudzi tiek atsijāti atlases procesā.

Kandidāti uz Zemessardzi esot visdažādāko profesiju pārstāvji, pārsvarā 30-40 gadus veci. Pēdējā laikā novērota tendence, ka Zemessardzei aktīvi piesakās arī cilvēki no galvaspilsētas, lai gan iepriekš rīdzinieki bija kūtrāki, stāstīja Pudāns.

Runājot par resursu pieejamību, komandieris sacīja, ka Zemessardzei visvairāk trūkst laika, lai visus apmācītu. Viņš uzsvēra, ka šajā ziņā dienests cenšas būt maksimāli elastīgs.

Jautāts, vai nesen ieviestais Valsts aizsardzības dienests (VAD) Zemessardzei "neatņem" cilvēkus, Pudāns atbildēja noraidoši, uzsverot, ka drīzāk ir tieši pretēji. "No šāda aspekta tas nav konkurents, to es varbūt redzu tieši kā papildinājumu," sacīja Zemessardzes komandieris, skaidrojot, ka VAD dod iespēju jauniešiem izmēģināt, kas ir militārais dienests, un, ja cilvēks nevēlēsies turpināt karjeru profesionālajā dienestā, tad, ļoti iespējams, ka pēc VAD tas iestāsies Zemessardzē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno mobilizācijas mācības

Mācības notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā, un tajās plānots iesaistīt aptuveni 1000 zemessargu un rezerves karavīru, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas izstrādātu Ministru kabineta rīkojumu par kaujas gatavības pārbaudi.

Sabiedrība Rīgas zemessargi gadadienu svinēja pilnā kaujas gatavībā (+VIDEO)

Valsts aizsardzība ir ne vien bruņoto spēku, bet gan visas sabiedrības kopīga atbildība.

Sabiedrība AM rosina ieviest pabalstus mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem

Aizsardzības ministrija (AM) rosina ieviest vienreizējus pabalstus uzdevumu izpildes laikā mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.