Latvija oficiāli izvirzīs kandidatūru ANO Drošības padomei

Sabiedrība
LETA 09:36, 09.11.2023 0

Šodien sanāksmē ASV Latvija oficiāli izvirzīs savu kandidatūru ANO Drošības padomei 2026.-2027.gadā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

 

Latvijas kandidatūras uz ANO Drošības padomes nepastāvīgo vietu oficiālās pieteikšanas pasākums notiks plkst.18 pēc Ņujorkas laika. Tajā piedalīsies Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Valsts prezidents savā uzrunā ANO dalībvalstu pārstāvjiem iezīmēs Latvijas prioritātes ANO Drošības padomē - tiesiskumu un demokrātiju, sieviešu tiesību un iespēju veicināšanu, kā arī risinājumus drošībai, ilgtspējai un attīstībai.

Latvijas dalība ANO Drošības padomē "sniegs iespēju aizstāvēt tiesiskumā balstītu starptautisko sistēmu un demokrātiskās vērtības, palīdzēt līdzīgi domājošām valstīm, kā arī akcentēt jautājumus, kas aktuāli Latvijas un Baltijas valstu reģiona drošībai," uzsver Latvijas puse.

Papildus dalībai Latvijas kandidatūras publiskās kampaņas atklāšanas pasākumā plānota Rinkēviča tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieci cilvēktiesību jautājumos.

Latvija nekad nav bijusi ANO Drošības padomes dalībvalsts. 2011.gadā valdība pieņēma lēmumu par Latvijas kandidēšanu ANO Drošības padomē uz nepastāvīgās locekles vietu 2025.gada vēlēšanās dalībai 2026.- 2027.gadā.

Latvijas kandidēšana ANO Drošības padomē ir viens no ārpolitikas ilgtermiņa mērķiem. Vēlēšanas paredzētas 2025.gada jūnijā Ņujorkā un, lai Latvija tiktu ievēlēta, ir nepieciešams iegūt divas trešdaļas ANO dalībvalstu atbalsts, norāda Ārlietu ministrijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Pasaule ANO Drošības padome apspriež eskalāciju Tuvajos Austrumos

ANO Drošības padome trešdien sanāca uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu eskalāciju Tuvajos Austrumos pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas nogalināšanas Teherānā.

Pasaule ANO Ģenerālā asambeja aicina Krieviju atstāt Zaporižjas AES

ANO Ģenerālā asambleja ceturtdien pieņēma rezolūciju, kura aicina Krieviju "steidzami atvilkt" savu militāro un citu personālu no Zaporižjas AES, kas atrodas Ukrainā un ir lielākā atomelektrostacija Eiropā.

Pasaule Latvija apsteidz Igauniju un Lietuvu ANO ilgtspējīgas attīstības indeksā

Latvija ir viena no spēcīgākajām valstīm pasaulē virzībā uz ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, par ziņojuma secinājumiem informē Valsts kancelejā.

Sabiedrība Latvijā darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas prezidents

Latvijā no šodienas līdz sestdienai, 6.jūlijam, darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas prezidents, Trinidādas un Tobāgo diplomāts Deniss Fransiss, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.