• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Taivānas ārlietu ministrs apmeklēja Latviju un lasīja lekciju (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:52, 08.11.2023


Džozefs Vu ir politiķis un politikas zinātnes pētnieks.


Taivānas ārlietu ministrs Vu.

RSU Eiropas studiju fakultāte sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Taipejas misiju Latvijā z organizēja Taivānas Republikas ārlietu ministra Džozefa Vu vieslekciju Austrumāzijas politiskās un ekonomiskās aktualitātes.

Vieslekcija deva ieskatu Austrumāzijas un konkrēti Taivānas politiskajās un ekonomiskajās aktualitātēs, sniedzot koncentrētu, bet izsmeļošu priekšstatu par šo reģionu.

Džozefs Vu pievērsās tādiem tematiem, kā politiskie procesi, to dinamika, konflikti un risinājumi reģionā; ekonomiskā attīstība; drošības un ģeopolitiskie aspekti; nākotnes perspektīvas un izaicinājumi – prognozes un potenciāli attīstības ceļi. Lekciju vadīja Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Kārlis Bukovskis.

Džozefs Vu ir Taivānas ārlietu ministrs kopš 2018. gada – prezidentes Cai Iveņas (Tsai Ing-ven) prezidentūras periodā. Iepriekš viņš ir bijis prezidenta biroja ģenerālsekretārs un Taivānas Republikas Nacionālās drošības padomes ģenerālsekretārs. No 2007. līdz 2008. gadam bijis galvenais pārstāvis Amerikas Savienotajās Valstīs, vadot Taivānas Ekonomiskās un kultūras pārstāvniecības biroju.

Vu kungs 1989. gadā ieguvis doktora grādu politiskajā zinātnē Ohajas Valsts universitātē, savukārt 2008. gadā saņēmis Izcilā absolventa balvu. Tāpat viņš kā politikas zinātnes nodaļas pētnieks un Starptautisko attiecību institūta vecākais pētnieks ir strādājis Taivānas Nacionālajā Čengči universitātē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.

Pasaule ASV karakuģis izbraucis cauri Taivānas šaurumam

ASV karaflote pavēstīja, ka tās eskadras mīnu kuģis "Milius" izbraucis cauri Taivānas šaurumam "navigācijas brīvības" operācijas ietvaros vairākas dienas pēc tam, kad Ķīna ap Taivānu bija sarīkojusi vērienīgus militāros manevrus.

Pasaule Taivānas tuvumā atrodas astoņi Ķīnas karakuģi

Ūdeņos Taivānas tuvumā otrdien atrodas astoņi Ķīnas karakuģi, pavēstīja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ķīna manevros imitē Taivānas noslēgšanu

Ķīna pirmdien trešajā manevru dienā ap Taivānu imitēja salas noslēgšanu.