• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par veselīgu dzīvesveidu Daugavpils saņems gandrīz 800 tūkstošus eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:31, 08.11.2023


Latgales valstspilsēta īstenos projektus par ES fondu līdzekļiem kopā ar kaimiņiem no Lietuvas.


Drīz pilsētnieki sāks ziemas priekus.

Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2021.-2027. gadam 1. projektu iesniegumu konkursā no 96 pieteikumiem tika apstiprināti 34 projekti, tai skaitā trīs Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iesniegtie projekta pieteikumi: “Ilgtspējīga pārrobežu sadarbība ziemas tūrisma attīstībai”, „Airēšana pašpārliecinātībai — atstumtu un neaizsargātu bērnu iekļaušanās veicināšana un drošas uzvedības attīstīšana atklātā ūdenstilpnē, izmantojot airēšanas aktivitātes” un „Aktīva kopienu iesaistīšanās veselīga dzīvesveida paradumu uzlabošanā” . Kopējais projektu pieteiktais budžets Daugavpils valstspilsētai ir 778 864,50 euro.

Vērienīgākais no akceptētajiem ir projekts “Ilgtspējīga pārrobežu sadarbība ziemas tūrisma attīstībai”. Tā mērķis ir attīstīt ziemas tūrismu, veicinot Daugavpils un Visaginas (Lietuva) pārrobežu reģiona kā ilgtspējīga tūrisma galamērķa ekonomisko attīstību un ilgtspēju. Projekta ietvaros ir paredzēta mākslīgā sniega segas veidošanas sistēmas ierīkošana Stropu mežā. Tiks īstenotas arī apmācības tūrisma darbiniekiem zaļās pārejas un digitālo prasmju attīstīšanas kontekstā, uzsverot ziemas tūrisma attīstību, izstrādāti un izplatīti publicitātes materiāli ziemas tūrisma popularizēšanai abās pilsētās u.c. aktivitātes. Kopējais projektā pieteiktais budžets Daugavpils valstspilsētai ir 520 265 euro. Projekts paredz ERAF līdzfinansējumu 80% apmērā no kopējā finansējuma. Projektu ir paredzēts īstenot 24 mēnešu laikā, indikatīvais realizācijas periods ir 2024. – 2026. gads, līdz ar to mākslīgā sniega sega varētu parādīties Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasē 2025/2026. gada ziemas sezonā.

Vēl viens īstenojamais projekts ir „Airēšana pašpārliecinātībai — atstumtu un neaizsargātu bērnu iekļaušanās veicināšana un drošas uzvedības attīstīšana atklātā ūdenstilpnē, izmantojot airēšanas aktivitātes”. Tā mērķis - veicināt aktīvu dzīves sinerģiju ar sociālajiem pakalpojumiem, novēršot bērnu sociālo atstumtību, ceļot organizāciju kapacitāti, kas sniedz šo pakalpojumu. Projektā tiks organizētas starptautiskas apmācības airēšanas treneriem darbam ar bērniem ar speciālām vajadzībām, starptautiskas nometnes- sacensības airēšanā bērniem ar speciālām vajadzībām un peldēšanas apmācības bērniem ar speciālām vajadzībām. Aktivitāšu īstenošanai paredzēts iegādāties 29 kanoe laivas un airēšanas inventāru. Kopējais projektā pieteiktais budžets Daugavpils valstspilsētai ir 135 118,50 euro (ERAF līdzfinansējums - 80% no kopējā finansējuma).

Turpināsies arī veselīga dzīvesveida veicināšanas programma, īstenojot projektu „Aktīva kopienu iesaistīšanās veselīga dzīvesveida paradumu uzlabošanā”. Tā mērķis ir uzlabot kopienu veselību un labklājību, stiprinot veselības veicināšanas speciālistu spēju risināt sabiedrības veselības problēmas un palielinot visu vecumu kopienas locekļu iesaistīšanos fiziskajās, garīgajās un veselīga dzīvesveida aktivitātēs, kopīgi sadarbojoties, saka vietne daugavpilszinas.lv.

Projekta ietvaros organizēs vingrošanas grupas kopienām, pieredzes apmaiņas veselības veicināšanas pasākumus Daugavpilī un Akmenes rajonā (Lietuvā). Tiks veikta iedzīvotāju veselības veicināšanas monitorēšanas modeļa izstrāde un jaunu veselības veicināšanas metožu ieviešana sabiedrībā un organizētas apmācības veselības speciālistiem pārrobežu reģionā. Kopējais projektā pieteiktais budžets Daugavpils valstspilsētai ir 123 481,00 euro (ERAF līdzfinansējums – 80% no kopējā finansējuma).
Arī šo divu projektu īstenošanas termiņš ir 24 mēneši, tie varētu sākties 2024. gada otrajā pusgadā un noslēgties 2026. gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī