• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība atbalsta stingrākas prasības automašīnas tehniskā stāvokļa kontrolei

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:21, 07.11.2023


Noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu speciālam marķējumam.



Šodien Ministru kabineta (MK) sēdē valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātās izmaiņas "Noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa", lai, ieviešot stingrākas prasības transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontrolei, uzlabotu ceļu satiksmes drošību un veicinātu apkārtējās vides ekoloģiju.

Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un atklātu transportlīdzekļus, kas ceļu satiksmē piedalās ar būtiskiem vai bīstamiem trūkumiem un bojājumiem, noteikumos precizētas transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim un aprīkojumam piemērojamās prasības un vērtēšanas kritēriji. Tāpat izmaiņas noteikumos paredz prasību kopumu attiecībā uz tehniskās apskates stacijām un transportlīdzekļu apskatei nepieciešamo aprīkojumu.

Īstenojot "Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam" mērķus - pakāpenisku ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazināšanu -, kā arī, ņemot vērā Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā iepriekšējā gadā nolemto, noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu marķējumam. Tādējādi, sākot ar 2024.gada 1.oktobri, Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajā ziemas periodā automobiļu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, riteņiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega vai ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu "kalns un sniegpārsliņa".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas. Kurās pilsētās?

Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, Siguldā, Talsos un Balvos.

Sabiedrība CSDD 11 mēnešos izsniegusi par 8,8% mazāk vadītāja apliecību

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad desmit mēnešos izsniegusi 15 014 jauniegūtas autovadītāja apliecības, kas ir par 8,8% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina direkcijas publiskotie dati.

Sabiedrība Ātruma pārsniegšana var beigties letāli

Autovadītājs, apdzīvotā vietā stipri pārsniedzot atļauto ātrumu, nespēja savaldīt transportlīdzekli, iebrauca nožogojumā, apgaismes stabā, luksoforā un pēc tam uzbrauca gājējam, kurš notikuma vietā zaudēja dzīvību.

Sabiedrība Platformā «e-CSDD» piedāvās jaunu sēriju izvēles numurus

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) e-pakalpojumu platformā "e-CSDD" no šodienas piedāvās izvēlei jaunu sēriju valsts reģistrācijas numurus, liecina informācija CSDD mājaslapā.