Kurzemes piekraste joprojām ir Latvijas apslēptā pērle (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 16:27, 25.10.2023 0

Plānojuma teritorija – piekrastes pašvaldību teritoriālās vienības, kas robežojas ar jūru.

 

Kurzemes plānošanas reģions, uzsākot piekrastes tematiskā plānojuma izstrādi, aicina iedzīvotājus līdz š.g. 30.novembrim piedalīties aptaujā, lai iegūtu sabiedrības viedokli par Kurzemes piekrastes vērtībām un jautājumiem, kas jārisina piekrastes tematiskajā plānojumā.

Baltijas jūras un Rīgas līča piekraste ir vērtīga un resursu ietilpīga telpa, kas ir nozīmīga Kurzemes reģiona priekšrocība daudzveidīgai un integrētai attīstībai. Vienlaikus šajās teritorijās veidojas dažādu interešu konflikti un problēmas, kas pārsniedz atsevišķu pašvaldību un nozaru kompetenci, tādēļ ir nepieciešama sadarbība un kompleksi risinājumi.

Kurzemes reģiona piekrastes tematiskā plānojuma izstrāde notiek projektā “Baltic Sea2Land” ar mērķi – veikt izpēti par Kurzemes reģiona piekrastes teritorijas attīstību, resursiem, kapacitāti un potenciālu, un iegūt informāciju tālākam plānošanas procesam.

Lai to īstenotu, Kurzemes plānošanas reģions plāno:

-iesaistīt dažādas ieinteresētās puses un nodrošināt integrētu, daudzlīmeņu jūras piekrastes ūdeņu un piekrastes sauszemes daļas plānošanu reģionālā līmenī, ņemot vērā pieejamos resursus un līdzsvarojot dažādās intereses;

-analizēt līdzšinējo piekrastes pārvaldību un sagatavot priekšlikumus tās uzlabošanai.

Plānojuma teritorija – piekrastes pašvaldību teritoriālās vienības, kas robežojas ar jūru (piekrastes pagasti un pilsētas), ietverot arī jūras piekrastes ūdeņus 2 km attālumā no krasta līnijas.

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. To veido 8 pašvaldības – 2 valstspilsētas – Liepāja un Ventspils – un 6 novadi – Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novads.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Jūras drošība Latvijai «ir zināms izaicinājums», teica Sprūds (+VIDEO)

Valstij aizsardzības dienestā jāpieņem vēl 450 jaunieši.

Kultūra Nākamnedēļ Liepāju gaida dinamisks festivāls (+VIDEO)

Senās uguns nakts akcijas mērķis ir vairot piederību un pievērst uzmanību Baltijas jūrai.

Sabiedrība VVD atgādina par vairākiem nosacījumiem atpūtai pie jūras

Sākoties siltajam laikam, Valsts vides dienests (VVD) un Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) atgādina, ka jāņem vērā vairāki nosacījumi, īpaši dodoties atpūtā pie jūras, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Sabiedrība Garciemā, Lilastē, Carnikavā, Kalngalē auto novietošana pie jūras būs par maksu

Ādažu novadā no maija līdz oktobrim auto novietošana piejūras stāvlaukumos būs par maksu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.