• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas diplomāti Vašingtonā rīko stratēģiskās konsultācijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:13, 23.10.2023


Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā cieša transatlantiskā vienotība ir īpaši svarīga, pauž ĀM.


Pasaules liktenis tagad tiek lemts ASV galvaspilsētā.

Vašingtonā notika ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu Ārlietu ministriju politisko direktoru un ASV Valsts departamenta amatpersonu E-PINE (Paplašinātā partnerība Ziemeļeiropā / Enhanced Partnership in Northern Europe) sanāksme, atzīmējot partnerības 20.gadskārtu. Latviju sanāksmē pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons.

Sanāksmes dalībnieki pārrunāja transatlantisko sadarbību un drošību, atbalstu Ukrainai un starptautisko spiedienu pret Krieviju izbeigt karu Ukrainā, teroristiskā grupējuma "Hamās" uzbrukumu Izraēlai, attiecības ar Indijas un Klusā okeāna reģiona valstīm, gatavošanos NATO valstu un valdību vadītāju samitam Vašingtonā, kā arī Eiropas enerģētikas drošību.

A. Viļumsons uzsvēra, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā cieša transatlantiskā vienotība ir īpaši svarīga. Viņš akcentēja nepieciešamību saglabāt stingru atbalstu Ukrainai tik ilgi, cik ilgi tas būs nepieciešams, kā arī neatkāpties no koordinētiem starptautiskiem centieniem apturēt Krievijas agresiju Ukrainā. Pārrunājot aktuālo drošības situāciju pasaulē, sanāksmes dalībnieki stingri nosodīja teroristu organizācijas "Hamās" vardarbīgos uzbrukumus Izraēlai.

Vizītes ASV laikā A. Viļumsonam notika divpusējās tikšanās ar ASV Nacionālās drošības padomes un ASV Kongresa amatpersonām. Tajās padziļināti tika pārrunāta drošības situācija reģionā un apliecināta gatavība turpināt atbalstu Ukrainai. Sarunās ar ASV aģentūras starptautiskai attīstībai (the United States Agency for International Development, USAID) amatpersonām A. Viļumsons atzīmēja, ka Latvija ir atvērta padziļinātam darbam attīstības sadarbības jomā ar aģentūru.

E-PINE iniciatīva iedibināta 2003.gadā, lai pastiprinātu ASV sadarbību ar Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu. Šajā formātā Ārlietu ministriju politiskie direktori tiekas divas reizes gadā. E-PINE galvenie sadarbības virzieni ir drošības politika, attiecības ar kaimiņiem un ekonomisko attiecību attīstība.


Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons.
Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī