Ministrs gaida «izlēmīgu rīcību» saistībā ar atceltajiem autobusu reisiem

Sabiedrība
LETA 10:00, 19.10.2023 0

No Autotransporta direkcijas (ATD) tuvākajā laikā tiek gaidīta izlēmīga rīcība saistībā ar atceltajiem reģionālajiem autobusu reisiem, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

 
Foto: LETA

Viņš norādīja, ka atceltie reģionālo autobusu reisi ir ļoti sāpīga problēma, taču izskatās, ka nav ātra un viegla risinājuma.

Tāpat, pēc viņa teiktā, ņemot vērā, ka joprojām bieži nākas dzirdēt par atceltiem reģionālo autobusu reisiem, ATD pārāk labi šobrīd nesokas ar līgumu izmaiņām vai vienošanos ar komersantiem par iespējamu reisu pārdali. "Es nevaru ATD vietā lemt par līgumu korekcijām," sacīja Briškens.

Vienlaikus viņš arī atzīmēja, ka diskusijas ar ATD joprojām turpinās un no direkcijas tuvākajā laikā tiek gaidīta ļoti izlēmīga rīcība.

Tāpat ministrs norādīja, ka arī no jauna izsludinātajā iepirkumā par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos, ir saglabājušās vecās problēmas - atkal ir vājā sodu interpretācija, kad nevar sodīt par katru atcelto reisu, kā arī nav iekļauts punkts par iespēju valstij vienpusēji lauzt līgumu, ja tiek konstatētas pazīmes par iespējamām aizliegtām vienošanām.

"Man dažbrīd rodas sajūta, ka ATD ir arī atsevišķas ieinteresētās puses, kuras droši vien ir līdzatbildīgas arī par iepriekšējo līgumu noslēgšanu," sacīja ministrs, skaidrojot, ka šādu secinājumu var izdarīt, jo tiek saņemti dažādi pretrunīgi signāli un pretrunīgas rīcības, proti, ATD valde saka vienu, kamēr sekojošā rīcība ir pilnīgi cita.

Jau vēstīts, ka pasažieru pārvadātāji ar autobusiem pēdējos mēnešos atcēluši virkni reģionālo autobusu reisu, tostarp visvairāk reisu ir atcēlusi AS "Liepājas autobusu parks", to pamatojot ar autobusu šoferu trūkumu.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plāno izveidot pašvaldībās 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktus

Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi un nodevusi saskaņošanai regulējumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma piesaistei 88,7 miljonu eiro apmērā 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktu izveidei pašvaldībās, informē SM pārstāvji.

Sabiedrība Rudenī Rīgā plāno sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām

Rudenī Rīgā plānots sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.