Rīgas skolēnus ēdinās ar brīvos apstākļos turētu vistu olām

Sabiedrība
LETA 16:33, 18.10.2023 0

Rīgas skolēnus ēdinās ar brīvos apstākļos turētu vistu olām.

 
Foto: iStock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta publisko iepirkumu noteikumos ieviesta jauna prasība ēdinātājiem - neizmantot sprostos turētu vistu olas. Jaunā prasība nosaka, ka ēdinātāji galvaspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs varēs iepirkt tikai brīvos apstākļos turētu vistu olas vai kūtī turētu vistu olas.

Sākot no 2023.gada rudens, jaunajos departamenta iepirkumos ēdinātājiem ir noteikta prasība neizmantot olas, kuru ražošanā dējējvistas ir turētas sprostos. Jaunā prasība papildinājusi citus, jau iepriekš bijušos noteikumus, piemēram, atbilstību bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.

Kā informē pašvaldība, virzība uz atteikšanos no sprostos turētu vistu olu izmantošanas Latvijā norit jau kopš 2017.gada, kad pirmie mazumtirgotāji paziņoja par atteikšanos no sprostos dētu olu tirdzniecības ar pāreju līdz 2025.gadam. Šobrīd Latvijā no sprostos dētām olām atteikties ir apņēmušies jau gandrīz visi lielākie pārtikas veikalu tīkli, kā arī desmitiem restorānu, viesnīcu un pārtikas ražotāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Plāno iespēju atteikties no krievu valodas apguves jau šovasar

Izglītības iestādes vadītājam par skolēna atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves būs jāinformē izglītības iestādes dibinātājs, kura pienākums būs jau no nākamā mācību gada sākuma nodrošināt citas svešvalodas apguvi.

Sabiedrība Seksuālā izglītība Saeimā: erekcija un slapji sapņi (+VIDEO)

Par skolas partneriem kļūs aktīvisti no nevalstiskajām organizācijām, piemēram, "Papardes zieds".

Sabiedrība Pieaug nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ atbrīvoto skolotāju skaits

Nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ kopš šī mācību gada sākuma no amata pienākumu pildīšanas atbrīvoti jau 45 pedagogi, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) apkopotā informācija.

Sabiedrība Kas jādara, lai Jūsu bērns mācītos Jūrmalā (+VIDEO)

Iesniegumu var iesniegt klātienē vai elektroniski.