Abu Meri analizēs kāpēc Latvijā zāļu cenas ir lielākas nekā Igaunijā vai Lietuvā

Sabiedrība
LETA 16:22, 18.10.2023 0

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) plāno ar veselības nozares pārstāvjiem analizēt, kāpēc Latvijā zāļu cenas ir lielākas nekā Igaunijā vai Lietuvā.

 
Foto: LETA

Ministrs jau iepriekš bija minējis, ka viņa mērķis ir uzlabot medikamentu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, pārskatot un paplašinot kompensējamo medikamentu sarakstu, kā arī panākot zāļu cenu samazinājumu, lai mūsu iedzīvotājiem nav jāmaksā dārgāk kā Lietuvā vai Igaunijā un mūsu pacientiem būtu pieejami inovatīvi efektīvi medikamenti, kas nodrošina efektīvu ārstēšanu.

Šobrīd viņš ir sācis individuālas sarunas ar visām iesaistītajām pusēm - ražotājiem, lieltirgotājiem un aptieku pārstāvjiem, kas turpināsies vēl nākamnedēļ un aiznākamnedēļ, pārrunājot Igaunijas un Lietuvas pieredzi. Pēc tam plānota kopīgā tikšanās ar visiem iesaistītajiem, kuras laikā, pēc ministra vārdiem, "liksim uz papīra cenas un analizēsim, kāpēc mums ir dārgāk."

"Mums nepieciešams līdz rudens beigām, līdz jaunajam gadam tikt skaidrībā, lai Latvijas iedzīvotāji varētu pirkt lētāk [medikamentus], lai būtu vismaz normālas cenas. Šobrīd mums ir īpaši dārgāk, īpaši tas attiecas uz recepšu medikamentiem," atzina ministrs.

Viņš aicina farmācijas uzņēmumus sadarboties, nekarot vienam ar otru un strādāt kopā, lai iedzīvotāji varētu justies droši un pirkt medikamentus par lētāku cenu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu

Ir jānoliek malā emocijas un jāparūpējas par Rēzeknes domes atlaišanas tiesiskumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šorīt pazeminājās līdz mīnus 6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība CVK: Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija liek cilvēkiem padomāt par nākotni un doties uz vēlēšanām aizstāvēt savas intereses, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Lasiet arī

Sabiedrība Jau rudenī dārgāko recepšu zāļu cena varētu būt par 15-20% zemāka

Rudenī dārgāko recepšu zāļu cena varētu samazināties par 15-20%, aģentūra LETA noskaidroja Veselības ministrijā (VM).

Ekonomika Valdošā koalīcija nesteidzas samazināt PVN zālēm

Veselības ministrija (VM) zāļu cenu samazināšanas plānā sola apsvērt vēl vairāk samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) recepšu zālēm, taču konkrētākas diskusijas un aprēķini par iespējām gaidāmi vēlāk, kad valdošā koalīcija šogad spriedīs par plašākām izmaiņām nodokļos, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē klāstīja ministrijas pārstāvji.

Sabiedrība Farmaceitu protests: «Veselības ministrija nav definējusi prioritātes» (+VIDEO)

Piecenojumi šobrīd nav tik lieli, lai sniegtu cilvēkiem jūtamu zāļu cenu samazinājumu, pauž LFAA.

Veselība Farmaceits: «iesaldētas» zāles var kaitēt pacientiem (+VIDEO)

Recepšu vai bezrecepšu preparāts, par katru ir svarīgi zināt, kādā temperatūrā tas jāuzglabā.