Deputātiem atļaus runāt ilgāk

Sabiedrība
VS.LV 13:29, 17.10.2023 0

Saeimas apakškomisija šodien sāka skatīt priekšlikumus grozījumiem Saeimas Kārtības rullī pirms otrā lasījuma.

 

Saeimas Satversmes un tiesu politikas apakškomisija šodien atbalstīja Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas (ZZS) priekšlikumu grozījumos Saeimas Kārtības rullī, kas paredz, ka par ar Saeimas lēmumu apstiprināmiem politikas dokumentiem varēs runāt piecpadsmit minūtes.

Patlaban Saeimas Kārtības rullī noteikts, ka runas laiks runātājiem, apspriežot Satversmes grozījumus, lēmuma projektus par uzticības vai neuzticības izteikšanu, likumprojektus un patstāvīgos priekšlikumus pirmajā lasījumā, kā arī pieprasījumus, runas laiks nedrīkst pārsniegt piecpadsmit minūtes, bet, runājot otro reizi, - piecas minūtes. Šo normu Mieriņa rosināja papildināt ar Saeimas lēmumu apstiprināmiem politikas dokumentiem, piemēram, Nacionālās drošības koncepciju. Saeimas priekšsēdētāja komisijā norādīja, ka par šo dokumentu daudzi deputāti gribēja izteikties, un tāda veida dokumenti un ziņojumi ir pietiekami svarīgi, lai par to diskutētu ilgāk nekā piecas minūtes.

Tāpat priekšlikums paredz, ka runātājs visām runas reizēm paredzēto laiku var apvienot.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Lasiet arī