Daļai Rīgas skolotāju aizkavējusies algu izmaksa

Sabiedrība
LETA 13:46, 12.10.2023 0

Daļai Rīgas skolotāju aizkavējusies algu izmaksa.

 

Kā skaidroja pašvaldībā, aizkavēšanās esot notikusi, jo valdība tikai šī gada 3.oktobrī lēmusi par mērķdotācijas sadalījumu pedagogu algām pašvaldībās. Pašvaldība arī esot informēta, ka Valsts izglītības informācijas sistēmā esot bijušas tehniskas problēmas ar datu pārnesi uz pašvaldības sistēmu.

Neraugoties uz šīm problēmām, divām trešdaļām Rīgas izglītības iestāžu pedagogu algas izmaksātas laikus un tiekot "darīts viss iespējamais", lai pārējiem pedagogiem algas izmaksātu līdz šīs nedēļas beigām.

Ņemot vērā valstī noteikto "sabalansētās slodzes principu", palielinājies apmaksāto stundu skaits par dažādiem papildu pienākumiem, bet likme par stundu samazinājās. Tā rezultātā skolās atsevišķi pedagogi saņem lielāku atalgojumu nekā iepriekš, bet citi - mazāku, atzīmē pašvaldība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Sabiedrība Pētījums: novados algas aug augstāk nekā Rīgā (+VIDEO)

Lielu ietekmi šogad radīja iekšējā taisnīguma un vienlīdzības nodrošināšana.

Sabiedrība Algu kāpums tika fiksēts visās nozarēs

Nesenie valdības lēmumi rāda, ka publiskā sektora algu fonda kāpums nākamgad tiks ierobežots, nosakot algu fonda pieauguma griestus 2,6% apmērā.

Sabiedrība Labāk atalgotā profesiju grupa bija ārsti, mazāk - pārdevēji

Visaugstākais vienas stundas vidējais atalgojums bija vīriešiem un sievietēm ar doktora grādu (attiecīgi 18,62 un 14,80 eiro) un maģistra grādu (12,58 un 10,23 eiro).