• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daļai Rīgas skolotāju aizkavējusies algu izmaksa

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:46, 12.10.2023


Daļai Rīgas skolotāju aizkavējusies algu izmaksa.



Kā skaidroja pašvaldībā, aizkavēšanās esot notikusi, jo valdība tikai šī gada 3.oktobrī lēmusi par mērķdotācijas sadalījumu pedagogu algām pašvaldībās. Pašvaldība arī esot informēta, ka Valsts izglītības informācijas sistēmā esot bijušas tehniskas problēmas ar datu pārnesi uz pašvaldības sistēmu.

Neraugoties uz šīm problēmām, divām trešdaļām Rīgas izglītības iestāžu pedagogu algas izmaksātas laikus un tiekot "darīts viss iespējamais", lai pārējiem pedagogiem algas izmaksātu līdz šīs nedēļas beigām.

Ņemot vērā valstī noteikto "sabalansētās slodzes principu", palielinājies apmaksāto stundu skaits par dažādiem papildu pienākumiem, bet likme par stundu samazinājās. Tā rezultātā skolās atsevišķi pedagogi saņem lielāku atalgojumu nekā iepriekš, bet citi - mazāku, atzīmē pašvaldība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ministriem algas pieaugs par 423 eiro, Saeimas deputātiem - par 250 eiro

Saeimai apstiprinot 2024.gada valsts budžetu, politisko amatu ieņēmēji nākamgad saņems līdz 6% lielākas algas, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā (VK).

Ekonomika Sievietēm vidējā darba samaksa Latvijā par 17,1% mazāka nekā vīriešiem

Sievietēm vidējā bruto darba samaksa stundā 2022.gadā Latvijā bija par 17,1% mazāka nekā vīriešiem, ziņo Centrālā statistikas pārvalde, atsaucoties uz informatīvo apskatu "Dzimumu līdztiesība".

Ekonomika Valdes locekļu vidējā mēneša pamatalga šogad Latvijā pieaugusi par 12,6%

Valdes locekļu vidējā mēneša pamatalga šogad Latvijā pieaugusi par 12,6%, kamēr Lietuvā pieaugums ir par 12,5%, bet Igaunijā - par 11,7%, salīdzinot ar pagājušo gadu, ziņo vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veikto ikgadējo vadītāju atalgojuma pētījumu.

Sabiedrība No nākamā gada visiem pedagogiem būs vienāda zemākā stundas likme

Lai nodrošinātu Satversmes tiesas (ST) lēmuma izpildi, pirmsskolas pedagogu zemākā darba algas likme no 2024.gada 1.janvāra būs 9,54 eiro, otrdien nolēma valdība.