Abu Meri: Nedrīkst likt visus vienā bļodā - visi palestīnieši nav teroristi

Sabiedrība
LETA 15:11, 12.10.2023 0

Neskatoties uz aktuālajām norisēm Tuvajos austrumos, "nedrīkst likt visus vienā bļodā" un teikt, ka visi palestīnieši vai libānieši ir teroristi, jo tā nav, ceturtdien Latvijas Radio uzsvēra veselības ministrs, Libānā dzimušais Hosams Abu Meri (JV).

 
Foto: LETA

Komentējot oktobra sākumā aizvadīto tikšanos ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Amalu Džādū, ministrs norādīja, ka tā bijusi formāla. Viņš vērsa uzmanību, ka Latvijā ir daudz ārvalstu studentu, iespējams, starp tiem ir arī palestīnieši, un lielākā daļa no tiek mācās Rīgas Stradiņa universitātē.

"Es arī te mācījos pirms 30 gadiem, un tur bija arī palestīnieši un citi no arābu valstīm. Viņi mācījās kopā ar mani, jo te ir laba izglītības sistēma un mūsu ārsti ir pieprasīti visā Eiropā," skaidroja Abu Meri.

Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijai ir diplomātiskas attiecības ar Palestīnas pašpārvaldi, kurai neesot nekāda saistības ar teroristisko grupējumu "Hamas". Pēc viņa vārdiem, starp Palestīnas pašpārvaldi un "Hamas" ir militāra sadursme, proti, viņi esot ienaidnieki. Līdz ar to šobrīd, kamēr starp Latviju un Palestīnas pašpārvaldi pastāv diplomātiskas attiecības, nav nekāda pamata teikt, ka ministrs nedrīkst tikties ar šīs valsts pārstāvjiem.

"Nekad Latvija nav atbalstījusi sadarbību ar, piemēram, teroristiskām organizācijām. Es personīgi nosodu "Hamas" teroraktu Izraēlā - tas nav normāli un pieņemami. Es vienmēr būšu par mieru starp Izraēlu un arābu pasauli, un es esmu laimīgs, ka pēdējos divos gados starp tām notika dialogs. Ceru, ka tuvākajā laikā miers tiks atjaunots," sacīja Abu Meri.

Abu Meri 5.oktobrī, pirms "Hamas" veiktā uzbrukuma Izraēlai, tikās ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Amalu Džādū, aicinot Palestīnas iedzīvotājus studēt un strādāt Latvijā. "Apvienotais saraksts" prasījis veselības ministram sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem, tajā skaitā, vai "aicinājums Palestīnas iedzīvotājiem doties uz Latviju studēt un strādāt ir balstīts Evikas Siliņas (JV) valdības imigrācijas un nodarbinātības politikas pamatnostādnēs".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.