Ventspils modernizē atkritumu savākšanas sistēmu (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:07, 10.10.2023 0

Valstspilsetā tiek realizēta izmēģinājuma kampaņa “Šķiro BIO-loģiski!”

 

Investējot uzņēmuma attīstībā un autoparka modernizācijā, pašvaldības “Ventspils labiekārtošanas kombināts” iegādājies jaunu, Eiropas Savienības standartiem atbilstošu specializēto atkritumu savākšanas autotehniku, tādējādi uzlabojot pakalpojuma sniegšanas kvalitāti un ātrumu.

PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” iegādātais “Volvo FM” markas atkritumvedējs aprīkots ar Somijas ražotāja “NTM” sadzīves atkritumu savākšanas un transportēšanas iekārtu. Specializētā autotransporta transmisijas tehniskie parametri ir sevišķi piemēroti apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un grūti izbraucamiem lauku un meža ceļiem, tāpēc primāri automašīna tiks norīkota maršrutam Ventspils novada teritorijā.

Viena no jaunā autotransporta priekšrocībām ir samazināts kaitējums apkārtējai videi. Automašīna ir aprīkota ar Eiropas Savienības “Euro 6” atgāzu emisijas standartam atbilstošu dzinēju, kas nozīmē, ka ir samazināts kaitīgo izmešu daudzums atmosfērā un degvielas patēriņš.

Pašlaik Ventspilī tiek realizēta izmēģinājuma kampaņa “Šķiro BIO-loģiski!”, kuras laikā interesentiem bija iespēja pieteikties bioloģisko atkritumu šķirošanas izmēģinājumam, savukārt pastāvīgi šo atkritumu šķirošana tiks uzsākta, sākot no nākamā gada. Par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas kārtību informēsim atsevišķi. No 2024. gada bioloģisko atkritumu dalīta vākšana būs obligāta visā Latvijā, arī Ventspilī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Iedzīvotāji bez maksas var atbrīvoties no spoguļu stikla

Ražotāju atbildības sistēmas uzņēmums "Zaļā josta" sadarbībā ar "Stikla servisu" rīko ikgadējo akciju, kurā līdz aprīļa beigām iedzīvotāji bez maksas var atbrīvoties no spoguļu stikla, informē rīkotāji.

Pasaule EP deputāti prasa stingrākus noteikumus, lai samazinātu atkritumu daudzumu

Eiropas Parlaments (EP) trešdien, 13.martā, pieņēma priekšlikumus, lai visā Eiropas Savienībā (ES) novērstu un samazinātu pārtikas un tekstilizstrādājumu atkritumu rašanos, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Sabiedrība Rīdziniekiem jāzina: kas ir bioloģiskie atkritumi un kā tos pareizi apsaimniekot

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā aicināti vērsties pie sava nama pārvaldnieka.