Nožēlojami un nepieņemami... Sprūds izteicies par uzbrukumu Izraēlai

Sabiedrība
LETA 15:51, 08.10.2023 0

Konflikts Izraēlā pierāda, ka valsts aizsardzība ir visas sabiedrības un institūciju kopīga atbildība, šādu vērtējumu sociālajos tīklos pauda aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

 
Foto: LETA

Viņš norāda, ka teroristu nežēlīgais uzbrukums Izraēlai un tās iedzīvotājiem ir nožēlojams un nepieņemams veids, kā censties risināt saspīlēto situāciju reģionā. Izraēlai ir visas tiesības uz pašaizsardzību un īstenot nepieciešamo, lai apturētu uzbrukumus un pasargātu savus iedzīvotājus. Ministra vērtējumā, jādara viss iespējamais, lai konfliktā novērstu civiliedzīvotāju upurus.

Sprūds informē, ka Nacionālie bruņotie spēki šobrīd ir saziņā ar Latvijas karavīru, kurš piedalās ANO starptautiskajā operācijā Izraēlā, kā arī trim Latvijas karavīriem, kuri piedalās ANO starptautiskajā operācijā Libānā. Karavīri šobrīd ir drošībā un darbojas ANO operāciju mandātu ietvaros.

Vienlaikus aizsardzības ministrs atzīmē, ka konflikts Izraēlā pierāda, ka valsts aizsardzība ir visas sabiedrības un institūciju kopīga atbildība.

"Sabiedrības noturības un valsts izdzīvotspējas priekšnoteikums ir attīstīta rīcības gatavības kultūra. Tās attīstīšanā izšķiroša ir pašiniciatīva un pašorganizēšanās. Latvijai ir jāturpina aktīvi ieviest visaptverošu valsts aizsardzību, kur ikviens sabiedrības loceklis un visas atbildīgās struktūras skaidri zina, kā nekavējoties rīkoties krīzes situācijā," uzsver ministrs.

Kā ziņots, "Hamas" kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā. Uzbrukumos Izraēlā tika nogalināti vairāk nekā 250 cilvēki, tai skaitā 26 Izraēlas karavīri, un aptuveni 1600 cilvēki tika ievainoti.

Izraēlas armija atklāja, ka naktī trāpījusi desmit "Hamas" mērķiem daudzstāvu ēkās, tai skaitā izlūkošanas štābam. Izraēlas armija arī apšaudījusi divas bankas, ko izmanto "Hamas". Trāpīts arī ieroču ražotnei un noliktavām, kas pieder grupējumam "Islāma džihāds" Gazā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa sasauc kārtējo Rail Baltica īstenošanas tematiskās komitejas sēdi

Tematiskās komitejas sēdē nozaru ministriju pārstāvji kopā ar Rail Baltica projekta ieviesējiem iepazīsies ar priekšlikumu Rail Baltica ieviešanas scenārijam.

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

Lasiet arī

Sabiedrība Ķekavas novadā bez pajumtes var palikt vairākas ukraiņu bēgļu ģimenes

Nespējot rast remontam nepieciešamo naudu, Ķekavas novada pašvaldība atdos atpakaļ valstij bijušā sociālās aprūpes centra ēku, kurā patlaban mājokļus īrē vairākas Ukrainas bēgļu ģimenes - savukārt valstij, neveicot nepieciešamos ieguldījumus, tās var palikt bez pajumtes.

Sabiedrība Ķersies arī pie izdienas pensijām

Vecuma pensijām drīz noslēgsies saņemšanas vecuma palielināšanas process. Tāpēc esot diezgan skaidrs, ka tagad būtu pārskatāms arī izdienas pensijas vecums.

Ekonomika Ap 60% Latvijā izdzertā alus, tiek ievests no citām valstīm (+VIDEO)

Konkurence ir milzīga, vietējais tirgus - mazs un pārsātināts.

Ekonomika Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas un Kalifornijas uzņēmējiem

Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētās tirdzniecības misijas laikā ASV parakstīs sadarbības memorands starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Kalifornijas štata Draudzības komiteju ("California State Friendship Committee").