• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ĀM tērēs 79 000 eiro konferencei, lai palīdzētu Ukrainai cīnīties (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:16, 06.10.2023


Pirmo reizi starptautiskā foruma darbu vadīs ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.


Ilgus gadus konferences patrons bija ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

2023. gada 20.-21. oktobrī Rīgā notiks ikgadējais starptautiskais drošības politikas forums “Rīgas konference 2023”. Tās mērķis ir aicināt uz diskusijām klātienē un attālināti augsta līmeņa politiķus, viedokļu paudējus, ekspertus un diplomātus, kā arī mediju pārstāvjus no dažādām valstīm.

“Rīgas konference” ir gadiem veidota un attīstīta platforma, kas nodrošina viedokļu apmaiņu par aktuāliem starptautiskiem un Baltijas jūras reģiona ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Pēdējās desmitgades laikā “Rīgas konference” ir nostiprinājusi savu reputāciju visā reģionā, tādējādi nesot Latvijas vārdu pasaulē.

“Rīgas konferences 2023” laikā ir paredzētas diskusijas par Eiropas drošības un aizsardzības izaicinājumiem, transatlantiskiem jautājumiem, reģionālās un globālās drošības problemātiku un attīstības tendencēm, īpaši ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, kā arī Baltijas jūras reģiona valstu drošības politikas aktualitātēm.

“Rīgas konference” jau vairākus gadus tiek organizēta hibrīda formātā - klātienē un tiešsaistē, sniedzot iespēju sekot konferences norisei ikvienam interesentam kā Latvijā, tā arī ārvalstīs. Pēc konferences ir pieejami arī diskusiju ieraksti.

“Rīgas konferenci” organizē biedrība “Latvijas Transatlantiskā organizācija” (turpmāk – LATO), kas kopš 2006. gada ir apliecinājusi sevi kā efektīvu un mūsdienīgu konferences organizatoru. Atbalstu LATO konferences organizēšanā sniedz Ārlietu ministrija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Lai 2023. gadā nodrošinātu sekmīgu „Rīgas konferences” norisi, Ārlietu ministrija tai piešķirtā finansējuma ietvaros nodrošina 79 000 euro atbalstu LATO, ziņo mk.gov.lv.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī