Latvija stiprinās īpaši ciešas stratēģiskas attiecības ar Franciju (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 08:12, 05.10.2023 0

Mūsu diplomātija ir vienojusies par sadarbību ar vienīgo Eiropas Savienības kodolvalsti līdz 2027. gadam.

 

Lai turpinātu attīstīt Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību, kā to paredz Politiskā deklarācija, abas valstis kopīgi sastādījušas jaunu Rīcības plānu 2023. – 2027. gadam (turpmāk – Rīcības plāns), nosakot mērķus un kopīgas darbības, kas pauž Latvijas un Francijas apņēmību stiprināt partnerību vairākās prioritārajās jomās, tostarp drošības un aizsardzības jomā, tai skaitā, sniedzot atbalstu Ukrainai, ekonomiskajā un enerģētiskajā sadarbībā, Eiropas Savienības jautājumos, kā arī valsts pārvaldes attīstībā, kultūrā, izglītībā, valodu apguvē.

Francijas puse piedāvāja būtiskus grozījumus, par kuriem bija nepieciešams veikt papildus sarunas.

Ņemot vērā to, ka Rīcības plāns paredzēts laika posmam no 2023.-2027.gadam, ir svarīgi to parakstīt šogad, pauž Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

Lai padziļinātu un nostiprinātu Latvijas – Francijas attiecības, 2008. gada 23. maijā valstu valdību vadītāju līmenī tika parakstīta Politiskā deklarācija par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību (turpmāk – Politiskā deklarācija). Tās īstenošanai tiek sastādīti un parakstīti daudzgadu rīcības plāni, tos apstiprinot ar Ministru kabineta rīkojumu.

Francija bija to pirmo piecu valstu vidū, kas jau 1921. gada 26. janvārī atzina Latviju starptautiski un nodibināja diplomātiskās attiecības.

Francija nekad nav atzinusi Latvijas aneksiju PSRS sastāvā.

1991. gada 27. augustā Francija kopā ar citām ES valstīm atzina Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Abu valstu diplomātiskās attiecības tika atjaunotas 1991. gada 30. augustā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdien būs silts un daļēji mākoņains laiks

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā, izņemot lielu daļu piekrastes, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam, siltākais laiks gaidāms Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Lasiet arī