Šorīt reisā Rīga-Valmiera salūzis dīzeļvilciens - cik ilgā laikā tiks salabots?

Sabiedrība
LETA 16:10, 04.10.2023 0

Reisā Rīga-Valmiera trešdienas rītā salūzušo dīzeļvilcienu plānots salabot dienas laikā, sacīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre.

 

Viņa informēja, ka dīzeļvilciena dzinēja vadības elektronikas kļūdas tiks novērtas vienas dienas laikā.

Zviedre skaidroja, ka vilciens trešdien palika stacijā "Garkalne", kamēr pasažierus Valmierā ar 60 minūšu kavējumu nogādāja vilciens nr.834 Rīga-Sigulda, kura maršruts tika pagarināts līdz Valmierai. Sekojošais Valmiera-Rīga vilciens Rīgā ieradās ar 40 minūšu kavējumu.

Tāpat viņa stāstīja, ka salūzušais sastāvs tika piekabināts speciāli norīkotam Rīga-Sigulda reisam, kurš ar pievienoto sastāvu veica maršrutu līdz Siguldai un pēc tam atpakaļ uz Rīgu. Tādējādi vilciens nr.833 Sigulda-Rīga ieradās Rīgā ar vairāk nekā trīs stundu nokavējumu.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciena" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā bija 23,405 miljoni eiro, kas ir par 10,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 3% - līdz 442 733 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.