• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atbalsts hipotekāro kredītu maksātājiem - vai visiem? Premjeres viedoklis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:13, 04.10.2023


Atbalsts hipotekāro kredītu maksājumu straujā pieauguma kompensēšanai būtu jāsniedz visām mājsaimniecībām, šādu nostāju intervijā LTV "Rīta panorāmai" pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Politiķe uzsvēra, ka fiziskajām personām hipotekāro kredītu maksājumi ir pieauguši nesamērīgi, un, domājot par atbalstu, neesot īsti pamata vērtēt un mājsaimniecības ranžēt pēc ienākumu līmeņa, piemēram, atbalstu sniegt tikai mazturīgajiem.

Siliņa atzīmēja, ka Saeimas Budžeta komisija pie jautājuma risināšanas esot ķērusies visai agresīvi, bet bankas joprojām esot aicinātas piedāvāt arī saturīgus savus risinājumus problēmai, ja tās neapmierina politiķu idejas.

Premjere esot tikusies ar banku pārstāvjiem, aicinot tās piedāvāt savus priekšlikumus, un viena kredītiestāde arī iesniegusi piedāvājumu par vienu procentpunktu uz laiku samazināt kredītu likmes. Piedāvājuma izteicēju Siliņa neatklāja, bet aicināja arī citas bankas nākt klajā ar reāliem risinājumiem.

Siliņa īsti neatbildēja uz jautājumu, cik ilgi var gaidīt risinājumus apstākļos, ka lielo kredītmaksājumu problēma ir akūta tieši tagad, vien paužot cerību, ka kāds risinājums tiks ieviest līdz ar nākamā gada budžetu, bet diskusija turpinoties.

Savukārt runājot par iespējamajām izmaiņām nodokļos, kurām kritiku veltījuši uzņēmēji, Siliņa atgādināja "Jaunās vienotības" apņemšanos lielas nodokļu izmaiņas veikt vienu reizi Saeimas sasaukuma laikā. Viņa skaidroja, ka šogad nodokļu izmaiņas "nav tās lielās un būtiskās", tie drīzāk esot nelieli precizējumi, attiecīgi "lielā nodokļu grupa" vēl atsāks darbu un diskusijas.

Par pašlaik aktuālajām izmaiņām vēl notikšot Ekonomikas ministrijas un darba devēju tikšanās, un Siliņa cer, ka tiks nonākts līdz kompromisiem.

Skaidrojot valdības plānu atteikties no pazeminātās pievienotās vērtības nodokļa likmes dārzeņiem un augļiem, Siliņa norādīja, ka secināts, ka lielā mērā no šīs samazinātās likmes pamatā ieguvuši ārvalstu ražotāji, tāpēc tās vietā būs īpaša subsīdija vietējiem dārzeņu un augļu ražotājiem, kas pašlaik plānota 3 miljonu eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Lasiet arī

Ekonomika Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.