• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SIF: Igaunijā ir sistēma iebraucējiem, kā viņi apgūst valodu; Latvijā īsti nav

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:30, 03.10.2023


Viens no integrācijas pamatiem ir valodas zināšanas, tāpēc ir svarīgi, ka iespējas aggūt valodu tiek sniegtas no valsts puses, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktore Zaiga Pūce.



Viņa atgādināja, ka iebraucēju skaits strauji pieaug - pēdējos gados tie ir bijuši 40 000.

"Tas ir pietiekami liels skaits. Mēs kā Latvijas iedzīvotāji būtu ieinteresēti, lai visi šie cilvēki varētu valodu apgūt un to lietot," teica Pūce.

Pūce skaidroja, ka Igaunijā ir izveidota sistēma visiem iebraucējiem, kā viņi apgūst valodu. Savukārt Latvijas gadījumā šis piedāvājums ir ar gadījuma raksturu. Viņa uzsvēra, ka Latvijā ir Eiropas Savienības (ES) fondu projekti, kas iesākas un beidzas, ir pašvaldības, kas vēlas nodrošināt valodas apguvi, bet ir pašvaldības, kuras to nedara.

Cilvēki vairāk uz tādu pašiniciatīvu šo valodu apgūst, viņa piebilda.

Pūce uzsvēra, ka SIF sagatavojis arī priekšlikumu, proti, visiem cilvēkiem, kuri iebrauc Latvijā, lai šeit konkrētu laiku dzīvotu, būtu jāmācās latviešu valoda.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Piektdien gaidāms īslaicīgs lietus un vēja brāzmas

Piektdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs un pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Sagatavos 100 jaunus latviešu valodas kā svešvalodas skolotājus

Līdz 2028.gada nogalei varētu sagatavot 100 jaunus latviešu valodas kā svešvalodas skolotājus, lai nodrošinātu mūsdienīgas latviešu valodas mācīšanas metodes pieaugušajiem, paredz noteikumu projekts, ko otrdien pieņēma valdība.

Ekonomika Latviešu valodas aģentūras direktore pērn nopelnīja ap 40 000 eiro

Latviešu valodas aģentūras (LVA) direktore Inita Vītola pagājušajā gadā nopelnīja 38 781 eiro, kas ir par 11 152 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņas iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.