• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pret latvietību: «Pieņemot šādu likumu, jūs viņus absolūti atklāti apbižosiet»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:32, 03.10.2023


Opozicijas deputāts: "A ko mēs darīsim ar mobilajiem telefoniem?"


Koncepcijas mērķis ir izveidot vienotu informatīvo telpu Latvijā.

Valsts aizsardzības koncepcijas pieņemšana Saeimā atklāja, ka Latvijas likumdošanas institūcijā ir daudz parlamentāriešu, kuri atklāti iestājas pret drošības problēmu mūsu valstī.

Saeimas frakcijas “Stabilitātei!” vadītājs Aleksejs Rosļikovs bija neapmierināts ar to, ka ar koncepciju iepazīstināja Nacionālās apvienības pārstāve Ināra Mūrniece un dokuments atklāj nepieciešamību pievērst lielāku uzmanību Latvijas valsts valodai:

"Nu priekš kam mēs uz doto momentu kārtējo reizi vienkārši darām tā, kā grib Nacionālā apvienība? 40 procenti no Latvijas iedzīvotājiem, nu ko viņi sliktu ir izdarījuši? Lielākā daļa no viņiem skatās jau latviešu valodā visus raidījumus, un tur jautājumu nav. Bet, pieņemot šādu likumu, jūs viņus absolūti atklāti apbižosiet, vienkārši pateiksiet: “nē, jūsu valoda ir aizliegta!”

-Mēs Putinu uzveicām ar to? Nē! Ko mēs izdarījām ar tiem, kam dzimtā valoda ir krievu valoda? - tā Rosļikovs.

Viņam pievienojās deputāte no frakcijas “Latvija pirmajā vietā” Linda Liepiņa.

-Es arī biju ļoti pārsteigta, ka Šnores kungs turpina izmantot propagandas medijus un nekautrējas arī pavairot šo informāciju. Kādā sakarībā? Tas ir aizliegts ar likumu, Šnores kungs. Jūs, iespējams, patērējot šīs propagandas medijus, jums ir radies pilnīgi nepareizs viedoklis par tiem krieviem, kas dzīvo šeit, Latvijā. Tas ir mans subjektīvais viedoklis un es jūs ļoti aicinātu pārtraukt vienkārši lietot šos medijus, kas rada nepareizu priekšstatu par to, kas notiek Latvijā.

"Man nav iespēja profesionāli debatēt par šo dokumentu, jo es neesmu viņu izlasījis", - atzina LPV frakcijas vadītājs Ainārs Šlesers.

Tomēr viņš arī iebilda pret valsts drošības politiku: "Pieņemsim, kad iziet cauri tā koncepcija, ka aizliedzam visu krievu valodā translēt. Vakar arī izskanēja – a privātie mediji? Nu privātie it kā var translēt, bet skaidrs, ka, lai sagatavotu saturisku debašu raidījumu, tas prasa naudu. Privātie to nevar izdarīt. Ko dara privātie? Vai nu viņi iztulko kādu filmu, vai kaut kādu šovu palaiž, tur kur ir skatījumi. Privātie strādā ar mērķi nopelnīt. Viņiem ir ziņas, jā, bet kopumā viņi pat ja raida citā valodā, viņu mērķis ir auditorija un pārdotā reklāma. Sabiedriskos medijos reklāmas šodien nav. Un pieņemsim tā, ka, neskatoties uz manu argumentāciju, Saeimas vairākums nolems, ka mēs aizveram ciet. Tad jautājums ir tā – a ko mēs darīsim ar mobilajiem telefoniem? Mēs arī aizliegsim?"

Neskatoties uz šāda līmeņa diskusiju, Latvijas nākotnei svarīgu dokumentu pagājušajā nedēļā pieņēma pārliecinošs mūsu parlamenta deputātu vairākums. Par – 68, pret – 10, atturas – nav.

Voldemārs Burkevics


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.