• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiropas žurnālisti apvienosies Rīgā, lai aizstāvētu preses brīvību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:44, 03.10.2023


Konferencē pievērsīsies vārda brīvības juridiskajiem ierobežojumiem konfliktu laikā, kā arī diskutēs par to, kā stiprināt izturību pret dezinformāciju.


Pasākumā spriedīs arī par vārda brīvības juridiskajiem ierobežojumiem konflikta un kara apstākļos.

2023. gada 5. un 6. oktobrī Ārlietu ministrija, Kultūras ministrija, Tiesībsarga birojs un Eiropas Padome Latvijas prezidentūrā Eiropas Padomes Ministru komitejā ietvaros organizē starptautisku konferenci par vārda brīvību un žurnālistu drošību “Spalva varenāka par zobenu? Risinot mūsdienu izaicinājumus vārda brīvības un žurnālistu drošības jomā”. Konferences mērķis sasaucas ar Latvijas prezidentūras prioritāti – stiprināt vārda brīvību un žurnālistu drošību.

Četru paneļdiskusiju laikā konferences dalībnieki apspriedīs pastāvošos draudus vārda brīvībai un žurnālistu drošībai un izaicinājumus žurnālistikai karu un krīžu apstākļos, laikā, kad Krievija īsteno agresijas karu pret Ukrainu. Tāpat konferencē pievērsīsies vārda brīvības juridiskajiem ierobežojumiem konfliktu laikā, kā arī diskutēs par to, kā stiprināt izturību pret dezinformāciju un kāda loma šajā procesā ir neatkarīgajiem plašsaziņas līdzekļiem. Pasākumā spriedīs arī par vārda brīvības juridiskajiem ierobežojumiem konflikta un kara apstākļos. Konferences dalībnieki pētīs, kā neatkarīgie mediji var pretdarboties dezinformācijai.

Konferencē būs pārstāvētas valdības, ombudi, starptautisko organizācijas, kas aktīvi aizsargā plašsaziņas līdzekļu brīvību, NVO, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu brīvības jomā, un žurnālistu profesionālās apvienības, tostarp Eiropas Padomes žurnālistikas un žurnālistu drošības veicināšanas platformas partneri.

Konferences laikā Eiropas Padome izziņos žurnālistu drošības kampaņu. Kampaņu ar uzsaukumu “Žurnālistiem ir nozīme” paredzēts īstenot līdz 2027. gadam, un tās mērķis ir izveidot drošāku, neatkarīgu, plurālistisku vidi mediju darbībai, mudinot valstis ieviest savus plānus un mehānismus žurnālistu drošības nodrošināšanai un tātad arī žurnālistikas aizsardzībai un tiesībām piekļūt informācijai. 5. oktobrī notiks lugas “Viņu uzspridzināja” uzvedums par maltiešu žurnālistes Dafnes Karuanas Galicijas nogalināšanu 2017. gada 16. oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.

Sabiedrība Sabiedrība latviešu valodas lietojumu medijos vērtē kā kvalitatīvu

Sabiedrības skatījumā latviešu valodas lietojums Latvijas medijos kopumā ir pareizs, saprotams, pilnvērtīgs un kvalitatīvs, pauda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji, komentējot jaunāko "Latvijas Fakti" pētījumu par latviešu valodas lietojumu un kvalitāti elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos un interneta vietnēs.

Sabiedrība «Dienas» izdevēji pārsūdzēs spriedumu par naudas piedziņu

SIA "Izdevniecība "Dienas mediji"" un SIA "Izdevniecība "Dienas bizness"" pārsūdzēs Ekonomisko lietu tiesas spriedumu, ar kuru no abām izdevniecību piedzīts 1,1 miljons eiro, sacīja laikraksta "Diena" un "Izdevniecības "Dienas bizness"" galvenais redaktors un līdzīpašnieks Gatis Madžiņš.

Pasaule Slovākijas premjers aptur kontaktus ar lielākajiem medijiem

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pārtraucis "jebkādus sakarus" ar valsts lielākajiem medijiem, apgalvojot, ka tie nesniedz "patiesu, savlaicīgu un visaptverošu" informāciju.