• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Civilās aviācijas aģentūrai nākamgad plānoti 6,829 miljonu eiro izdevumi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:11, 26.09.2023


Šodien valdībā apstiprināts Civilās aviācijas aģentūras (CAA) budžets 2024.gadam, kas paredz, ka aģentūra nākamgad gūs ieņēmumus 7 335 675 eiro apmērā, bet izdevumi būs 6 829 141 eiro.


Foto: Reuters

No kopējā ieņēmumu apjoma 850 000 eiro paredzēti izmaksu segšanai, kas saistītas ar aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanu, kontroli, uzraudzību un citu ar civilās aviācijas drošību saistīto darbību izpildi. Savukārt 4 869 482 eiro paredzēti izmaksu segšanai par gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanu, tai skaitā 4 468 863 eiro no drošības maksas par katru izlidojošo pasažieri un 400 619 eiro no drošības maksas par katru tranzīta un transfēra pasažieri. Līdztekus 1 109 659 eiro paredzēti ar maksas pakalpojumu sniegšanu saistīto izmaksu segšanai.

Apstiprinātā dokumenta anotācijā teikts, ka ieņēmumu apjoms par gaisa kuģu lidojumu drošuma un civilās aviācijas drošības uzraudzības nodrošināšanu 2024., 2025. un 2026.gadam noteikts, ņemot vērā lidostas "Rīga" prognozēto izlidojošo pasažieru skaitu šajos gados un tranzīta un transfēra pasažieru īpatsvaru, kas balstīts uz šī brīža tendenci saistībā ar kara darbību Ukrainā.

Tāpat anotācijā norādīts, ka šī gada decembrī CAA plāno noslēgt Kohēzijas fonda finansēto projektu "Bezpilota gaisa kuģu pārvaldības un uzraudzības sistēmas izveide". Sākot ar 2024.gadu tiks nodrošināta bezpilota gaisa kuģu pārvaldības, uzraudzības sistēmas un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras ekspluatācija VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) datu centrā. Jaunā infrastruktūra sastāvēs no testa un produkcijas vides, kopumā no 25 virtuālajiem serveriem.

Vienlaikus tiek uzsākta arī CAA esošās informācijas tehnoloģiju infrastruktūras pakāpeniska pārcelšana uz LVRTC datu centru, kas tiks pabeigta 2025.gadā.

CAA 2024.gada budžetā iepriekšminēto izdevumu segšanai paredzēti 19 695 eiro.

Vienlaikus 2024.gadā plānots tērēt 33 100 eiro datortehnikas iegādei, tai skaitā 18 portatīvo datoru ar licencēm iegādei 17 100 eiro, bet "PaloAlto" ugunsmūra iegādei 16 000 eiro.

Ņemot vērā to, ka ar Kohēzijas fonda finansēto projektu īstenošanu saistītie noslēguma maksājumi plānoti šī gada decembrī 595 922 eiro apmērā, CAA 2024.gada budžetā plānoti valsts budžeta daļēji finansētu atvasinātu publisku personu un budžeta nefinansētu iestāžu saņemtie transferti no citas ministrijas vai centrālās valsts iestādes, Eiropas Savienības politikas instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētajiem projektiem 506 534 eiro apmērā.

CAA īsteno valsts politiku civilās aviācijas drošības jomā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.