Kļūstot par spīkeri, Daiga Mieriņa maksās parādsaistības - 42 591 EUR (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 10:36, 23.09.2023 0

Carnikavas "zaļā iepirkuma" politika radījusi šaubas deputātos.

 

Daiga Mieriņa (dzimusi kā Daiga Jurēvica 1969. gada 3. martā) ir latviešu pašvaldību darbiniece un politiķe. 14. Saeimas priekšsēdētāja, pārstāv Latvijas Zemnieku savienību un Zaļo un Zemnieku savienību. Iepriekš ilggadīgi bijusi Carnikavas novada domes priekšsēdētāja, kā arī Carnikavas un Ādažu novada domes deputāte.

Daigas Mieriņas negaidītā nominācija izraisīja asas diskusijas parlamentā.

“Progresīvā” Jana Simanovska aicināja atbalstīt kandidāti, balstoties uz iepriekšējo darbu pašvaldībā.

-Es ar viņu iepazinos tad, kad es biju konsultante attiecībā uz zaļo iepirkumu, un mēs palīdzējām pašvaldībām veikt labākus iepirkumus. Un man ir jāsaka, ne visās pašvaldībās es satiku sapratni. Kas mani pārsteidza tajā brīdī, kad es satikos ar Daigu Mieriņu, tā bija pašvaldība, un tā bija pašvaldības vadītāja, kas skaidri teica, ka viņas interesēs ir uzbūvēt labāku skolu bērniem. Un zaļais iepirkums nav vienkārša lieta, nereti cilvēkiem arī šķiet, ka tas vienkārši sadārdzina izmaksas. Par ko man bija patiešām prieks, mēs kopā varējām diskutēt un meklēt labākus risinājumus. Līdz ar to man ir vislabākā pieredze par Daigu Mieriņu. Es arī ceru, ka šī pieredze, kas bija caur zaļo iepirkumu Carnikavas pašvaldībā, patiesību sakot, varētu attiekties arī uz Saeimu. Šī pieredze ir ļoti nozīmīga, un es arī redzēju, ka domi var vadīt cilvēks, kuram svarīgas ir sabiedrības intereses, bērnu intereses, un arī atrast pēc iespējas labāko risinājumu, un tai pašā laikā lēmumus var pieņemt demokrātiski. Līdz ar to es noteikti atbalstīšu un balsošu par Daigas Mieriņas kandidatūru un iesaku to darīt arī pārējiem.

Bijušais zemkopības ministrs no "Apvienotā saraksta" Didzis Šmits pauda neizpratni ar šādu motivāciju: "Es atvainojos, mēs vēlam otro valsts amatpersonu, kuru būtu labi pazīt arī sabiedrībai. Mediji ir tas starpposms starp mums un sabiedrību, kas spēj izjautāt un gūt arī sabiedrības atbalstu kādam".

Česlavs Batņa ("Apvienotais saraksts") informāciju par Mieriņas kundzi noliedza:

-Es jums varētu izstāstīt par Carnikavas iepirkumiem, par to, cik vēl būs jāatmaksā Ādažu novada pašvaldībai līdzekļi par nepamatotiem projektiem, par to, cik daudz bija Carnikavas pamatskolā neattiecināmās izmaksas pēc projekta īstenošanas. Un tad jūs saprastu, vai tur ir viss ideāli vai ne. Pienāciet, es jums esmu gatavs piegādāt visu informāciju.

Spriežot pēc amatpersonas deklarācijas par 2022.gadu, 3 dēlu mātei Daigai Mieriņai pieder zeme un ēka Carnikavas pagastā, kā arī zeme Aronas pagastā. Tās parādsaistības bija 42 591,12 eiro apmērā. Par 10 mēnešiem Ādažu novadā viņa nopelnījusi 12 199,94 eiro, par 2 mēnešiem parlamentā 8663,29 eiro.

Krišs Ziverts

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Sabiedrība Saeima turpinās darbu pie aizlieguma lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā

Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija otrdien, 9.aprīlī, turpinās strādāt pie aizlieguma noteikšanas lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā.