• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kļūstot par spīkeri, Daiga Mieriņa maksās parādsaistības - 42 591 EUR (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:36, 23.09.2023


Carnikavas "zaļā iepirkuma" politika radījusi šaubas deputātos.


Ilggadēja pašvaldības deputāta kandidatūra varas virsotnēs nonāca pavisam nejauši.


Daiga Mieriņa (dzimusi kā Daiga Jurēvica 1969. gada 3. martā) ir latviešu pašvaldību darbiniece un politiķe. 14. Saeimas priekšsēdētāja, pārstāv Latvijas Zemnieku savienību un Zaļo un Zemnieku savienību. Iepriekš ilggadīgi bijusi Carnikavas novada domes priekšsēdētāja, kā arī Carnikavas un Ādažu novada domes deputāte.

Daigas Mieriņas negaidītā nominācija izraisīja asas diskusijas parlamentā.

“Progresīvā” Jana Simanovska aicināja atbalstīt kandidāti, balstoties uz iepriekšējo darbu pašvaldībā.

-Es ar viņu iepazinos tad, kad es biju konsultante attiecībā uz zaļo iepirkumu, un mēs palīdzējām pašvaldībām veikt labākus iepirkumus. Un man ir jāsaka, ne visās pašvaldībās es satiku sapratni. Kas mani pārsteidza tajā brīdī, kad es satikos ar Daigu Mieriņu, tā bija pašvaldība, un tā bija pašvaldības vadītāja, kas skaidri teica, ka viņas interesēs ir uzbūvēt labāku skolu bērniem. Un zaļais iepirkums nav vienkārša lieta, nereti cilvēkiem arī šķiet, ka tas vienkārši sadārdzina izmaksas. Par ko man bija patiešām prieks, mēs kopā varējām diskutēt un meklēt labākus risinājumus. Līdz ar to man ir vislabākā pieredze par Daigu Mieriņu. Es arī ceru, ka šī pieredze, kas bija caur zaļo iepirkumu Carnikavas pašvaldībā, patiesību sakot, varētu attiekties arī uz Saeimu. Šī pieredze ir ļoti nozīmīga, un es arī redzēju, ka domi var vadīt cilvēks, kuram svarīgas ir sabiedrības intereses, bērnu intereses, un arī atrast pēc iespējas labāko risinājumu, un tai pašā laikā lēmumus var pieņemt demokrātiski. Līdz ar to es noteikti atbalstīšu un balsošu par Daigas Mieriņas kandidatūru un iesaku to darīt arī pārējiem.

Bijušais zemkopības ministrs no "Apvienotā saraksta" Didzis Šmits pauda neizpratni ar šādu motivāciju: "Es atvainojos, mēs vēlam otro valsts amatpersonu, kuru būtu labi pazīt arī sabiedrībai. Mediji ir tas starpposms starp mums un sabiedrību, kas spēj izjautāt un gūt arī sabiedrības atbalstu kādam".

Česlavs Batņa ("Apvienotais saraksts") informāciju par Mieriņas kundzi noliedza:

-Es jums varētu izstāstīt par Carnikavas iepirkumiem, par to, cik vēl būs jāatmaksā Ādažu novada pašvaldībai līdzekļi par nepamatotiem projektiem, par to, cik daudz bija Carnikavas pamatskolā neattiecināmās izmaksas pēc projekta īstenošanas. Un tad jūs saprastu, vai tur ir viss ideāli vai ne. Pienāciet, es jums esmu gatavs piegādāt visu informāciju.

Spriežot pēc amatpersonas deklarācijas par 2022.gadu, 3 dēlu mātei Daigai Mieriņai pieder zeme un ēka Carnikavas pagastā, kā arī zeme Aronas pagastā. Tās parādsaistības bija 42 591,12 eiro apmērā. Par 10 mēnešiem Ādažu novadā viņa nopelnījusi 12 199,94 eiro, par 2 mēnešiem parlamentā 8663,29 eiro.

Krišs Ziverts


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Sabiedrība Saeima apstiprinājusi “zaļo koridoru” inovācijām

Likumā tiek noteikts, ka prioritāros projektus izvērtē prioritārā kārtībā un termiņā.