• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tik tālu! Igaunijas policija pastiprinājusi kontroli pie robežas ar Latviju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:30, 21.09.2023


Saistībā ar migrācijas spiedienu uz Baltkrievijas un Latvijas robežas Igaunija ir palielinājusi policijas klātbūtni pie Iklas, kas ir viens no galvenajiem Igaunijas un Latvijas robežas šķērsošanas punktiem, vēsta reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".



Saistībā ar situāciju uz Baltkrievijas un Latvijas robežas, kas tiek raksturota kā hibrīduzbrukums, Igaunijas policija pēdējās nedēļas laikā vairāk nekā ierasts pārbauda autobusu pasažierus, kas no Ainažiem iebrauc Iklā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras robežas un migrācijas kontroles dienesta vadītājs Margo Peterss.

Līdz šim nav atklāts neviens mēģinājums nelegāli iebraukt Igaunijā.

Jau vēstīts, ka svētdien Valgā netālu no Latvijas - Igaunijas robežas tika atklāta 21 cilvēka grupa, kas nelikumīgi bija ieradusies Igaunijā no Latvijas. Tie bija ārvalstnieki, kas bija patvaļīgi pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Muceniekos Rīgas pievārtē

Pēdējā laikā Latvijā pieaugusi nelegālās migrācijas plūsma no Baltkrievijas, kur Aleksandra Lukašenko režīms nelegālos migrantus izmanto hirbīduzbrukumā.

Trešdien 12 cilvēku komanda no Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienības "ESTPOL-8" ieradās Latvijā, lai palīdzētu Latvijas kolēģiem cīņā pret nelegālās migrācijas plūsmu pār robežu no Baltkrievijas. Pēc Latvijas lūguma nosūtītā komanda darbu turpinās līdz 4.oktobrim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija sāk kampaņu ievēlēšanai ANO Cilvēktiesību padomē

Igaunijas ārlietu ministrs Markuss Cahkna otrdien Ženēvā sāka kampaņu, lai Igaunija tiktu ievēlēta par ANO Cilvēktiesību padomes locekli.

Pasaule Krievija slāpē Igaunijas mobilo sakaru operatoru signālus pierobežā

Krievija pie Igaunijas robežas ir uzbūvējusi simtiem jaunu mobilo sakaru torņu, nesen Pleskavas apgabalā netālu no robežas tika atslēgts ātrgaitas internets un tagad varas iestādes šajā reģionā vēlas slāpēt visu Igaunijas operatoru signālus, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule Igauniju atstāj Pareizticīgās baznīcas metropolīts

Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Jevgeņijs, kurš attaisno Krievijas agresiju Ukrainā un tāpēc nav saņēmis uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, otrdien atstāj Igauniju.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Tartu Universitātes profesors

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizturējusi Tartu Universitātes profesoru Vjačeslavu Morozovu, kurš ir Krievijas pilsonis un kuru Igaunijas Drošības policija (KaPo) tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.