• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tuvākajās dienās laikapstākļi mūs šokēs - nekas tāds nav bijis pieredzēts nekad!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:30, 20.09.2023


Ceturtdien un piektdien Latvijā kļūs siltāk un tiks pārspēti temperatūras rekordi, no sestdienas laiks kļūs vēsāks un gaidāms lietus, bet nākamā nedēļa atkal priecēs ar vasarīgiem laikapstākļiem, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.


Foto: LETA

Ceturtdien, 21.septembrī, mākoņu kļūs mazāk, pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +20..+25 grādiem, piektdien debesis būs pārsvarā skaidras, pūtīs brāzmains dienvidaustrumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +22..+27 grādiem.

Gaidāms siltākais 22.septembris valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē, jo augstākā gaisa temperatūra, kas līdz šim reģistrēta šajā datumā, ir +24,3 grādi 1989.gadā Priekuļos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Sestdien no rietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs lietu, vietām līs stipri. Gaisa temperatūra Kurzemē, iespējams, nepārsniegs +17 grādus, bet valsts austrumu pierobežā tā vēl pakāpsies līdz +24 grādiem.

Svētdien nokrišņu būs mazāk, saglabāsies daudz mākoņu un maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +14..+19 grādu robežās.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei nākamās nedēļas pirmajā pusē pastiprināsies anticiklona ietekme, gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Naktīs gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs zem +10 grādiem, dienas pakāpeniski kļūs siltākas un nedēļas vidū temperatūra var sasniegt +20..+25 grādus, kas nozīmētu jaunus rekordus un meteoroloģiskās vasaras turpināšanos daļā Latvijas.

Jau ziņots, ka atbilstoši LVĢMC operatīvajiem datiem no 14. līdz 18.septembrim Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē, Saldū, Stendē un Zosēnos diennakts vidējā gaisa temperatūra bija zem +15 grādiem, kas nozīmē meteoroloģiskā rudens sākumu. Pārējā valstī turpinās meteoroloģiskā vasara.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Divās dienās Latvijā pārspēti 26 karstuma rekordi

Pēdējās divās dienās Latvijā kopumā laboti 26 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Ceturtdien saglabāsies skaidras debesis

Ceturtdien visā Latvijā spoži spīdēs saule un debesis būs pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tuvākajā nedēļā saglabāsies vasarīgi laikapstākļi

Līdz nākamās nedēļas vidum un, iespējams, arī ilgāk Latvijā saglabāsies vasarīgi silts, brīžiem karsts laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā gaidāma saulaina un karsta diena

Trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +22..+24 grādiem, prognozē sinoptiķi.