Izsolīs maksātnespējīgajam Ostas celtniekam piederošo nekustamo īpašumu

Sabiedrība
LETA 01:31, 18.09.2023 0

Paredzēts izsolīt maksātnespējīgajai būvfirmai SIA "Ostas celtnieks" piederošu nekustamo īpašumu, teikts maksātnespējas administratores Rudītes Klikučas paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

 
Foto: LETA

Izsolē tiek pārdots nekustamais īpašums, kas atrodas Krūmiņsalas ielā 29, Rīgā. Nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala 12 742 kvadrātmetru platībā, nogulumu urbumu glabātavas ar kopējo platību 512,2 kvadrātmetri, caurlaides ēkas ar kopējo platību 53,6 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 454,8 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 461,3 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 461,2 kvadrātmetri, nojumes ar kopējo platību 33,4 kvadrātmetri, un nojumes ar kopējo platību 484,8 kvadrātmetri.

Nekustamais īpašums ir zemesgabals, uz kura atrodas nojaucams, sliktā stāvoklī esošs noliktavas ēku komplekss (ir saņemta būvatļauja ēku nojaukšanai), un kas ir piemērots jaunu dzīvojamo ēku būvniecībai - ir saņemta būvatļauja ar projektēšanas nosacījumu izpildes atzīmi jau daudzdzīvokļu ēku un divu rindu māju projektēšanai.

Nekustamajam īpašumam ir nostiprināta hipotēka par labu nodrošinātajam kreditoram "OP Corporate Bank" un hipotēka par labu nodrošinātajam kreditoram Valsts ieņēmumu dienestam.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 281 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir noteikts 15 000 eiro apmērā.

Izsole tiks slēgta 2023.gada 16.oktobrī plkst.13.

Jau ziņots, ka būvfirmai SIA "Ostas celtnieks" Rīgas pilsētas tiesa maksātnespējas procesu pasludinājusi 13.jūnijā.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2023.gada 25.augustā uzņēmumam bija reģistrēts 1 957 968 eiro nodokļu parāds.

Ventspils būvniecības uzņēmums "Ostas celtnieks" 2021.gadā strādāja ar 19,044 miljonu eiro apgrozījumu, kā arī kompānija cieta 3,207 miljonu eiro zaudējumus. 2022.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.

Kompānija "Ostas celtnieks" reģistrēta 1994.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 460 388 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir AS "Ceļu pārvalde" (97,26%), Ruslans Nikolajenko (1,43%) un Jeļena Andersone (1,31%).

Uzņēmuma lielākais īpašnieks "Ceļu pārvalde" ir viens no trīs uzņēmumiem, kuram Konkurences padome piemērojusi sodu ceļu būves karteļa lietā. "Ceļu pārvaldei" piemērots sods 1 026 958,61 eiro apmērā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.