• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ierosinātas disciplinārlietas pret IZM un VISC amatpersonām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:22, 18.09.2023


Saistībā ar centralizēto eksāmenu rezultātu paziņošanas kavēšanu un attiecīgo centralizēto eksāmenu sertifikātu izsniegšanas savlaicīgu nenodrošināšanu ir ierosinātas disciplinārlietas pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Valsts izglītības satura centra (VISC) amatpersonām, skaidroja ministrijā.



Disciplinārlietas ierosinātas par to, ka pieļauta arī tādu pamatizglītības sertifikātu izsniegšana, kuri neatbilst Ministru kabineta noteikumos minētajām prasībām.

Ministrijā līdz disciplinārlietu izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai atturējās sniegt informāciju par to, pret kurām tieši amatpersonām tās ierosinātas. Sagaidāms, ka disciplinārlietas tiks izskatītas līdz 6.oktobrim.

Datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem, bija vērojami tehniski traucējumi. Pie to novēršanas strādāja četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji. Skolas datus par katru eksāmenu saņēma atsevišķi - no sākuma tika nodoti dati par matemātikas eksāmenu, bet dienu vēlāk arī par latviešu, vācu un franču valodas eksāmeniem. Tika atrisināta arī aizķeršanās ar datu nodošanu Valsts izglītības informācijas sistēmā, no kuras IZM izstrādātais e-pakalpojums datus iegūst "Latvija.lv".

Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmu izstrādāja uzņēmums AS "RIX Technologies" par 1 500 000 eiro. Savukārt Valsts izglītības informācijas sistēmas un minētā e-pakalpojuma uzturēšanu veic SIA "Corporate Systems".

Šis ir pirmais gads, kad 9.klašu absolventiem visos valsts pārbaudes darbos vērtējums tiks izteikts procentos.

Ja skolēns kādā no eksāmeniem nav ieguvis vismaz 10%, tad skolēns šajā mācību gadā saņēma liecību un atkārtoti kārtos noslēguma pārbaudījumus nākamā mācību gada noslēgumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.