Briškens prasīs skaidrot "Rail Baltica" projekta izmaksu milzīgu pieaugumu

Sabiedrība
VS.LV 16:26, 18.09.2023 0

Satiksmes ministru nepatīkami pārsteidz iepriekšējās ministrijas vadības klusums šajā sakarā.

 

Stājoties amatā, satiksmes ministrs Kaspars Briškens pieprasījis "Rail Baltica" projekta ieviesējiem ne ilgāk kā divu nedēļu laikā sniegt pilnu informāciju par projekta izmaksu pieaugumu.

"Rail Baltica" ir Latvijai un Baltijai gadsimta infrastruktūras un savienojamības projekts. Sākotnēji tika prognozēts, ka nepieciešamās investīcijas "Rail Baltica" infrastruktūrai Latvijas teritorijā būs aptuveni divi līdz trīs miljardi eiro, taču šobrīd sabiedrībā izskanējis, ka tās varētu sasniegt pat astoņus miljardus eiro. "Neskatoties uz to, ka jau pavasarī Saeimā aktualizēju "Rail Baltica" pārvaldības izaicinājumus, tostarp būtiski pieaugošos nepieciešamos investīciju apjomus, mani nepatīkami pārsteidz iepriekšējās ministrijas vadības klusums šajā sakarā. Tas ir nepieņemami, ka mums joprojām nav skaidras kopbildes par visām projekta investīcijām, valsts līdzfinansējuma modeli un rīcības plānu," pauž satiksmes ministrs.

Kā jau tika ziņots, opozicijas pārstāvis Saeimā Ainārs Šlesers, uzstājoties Saeimas sēdē, "draudēja" izveidot parlamentāro izmeklēšanas komisija, lai noskaidrotu, kā varēja "Rail Baltica" projekta izmaksas palielināties par 7,5 miljardiem eiro!

"Godājamā topošā koalīcija! Kā var sadārdzināties rēķins no divarpus miljardiem uz 10 miljardiem? Vai nu tur ir bijusi kāda nekompetence... tur ir vajadzīgs skaidrojums. Ja gadījumā jūs nevarēsiet paskaidrot, visdrīzāk tiks izveidota izmeklēšanas komisija, kurai būs jāizmeklē, kāpēc tāme ir palielinājusies četras reizes. Un tas ir tikai viens jautājums, uz kuru mums nāksies dabūt atbildi, jo skaidrs, ka mēs nevaram atteikties no šī projekta, jo te ir iesaistīta Igaunija, Lietuva. Nu kas būs, ja mēs nenofinansēsim šo konkrēto projektu? Bet deklarācijā nekas nav rakstīts, no kurienes šos miljardus ņems valdība. Nav", - no Saeimas trībines teica deputāts Šlesers.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī