• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV un KP pārrunās konkurenci reģionālo un sabiedriskā medija starpā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:46, 16.09.2023


VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) otrdien tiksies ar Konkurences padomes pārstāvjiem, lai noskaidrotu padomes nostāju sabiedriskā medija un reģionālo mediju konkurences jautājumos, sacīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.


Foto: LETA

LTV neesot skaidri saprotamas Konkurences padomes bažas par ekskluzīvām tiesībām uz saturu, autortiesības riskiem un negodīgu konkurenci.

"Ja kāds nopērk satura vienību, viņam uz to ir ekskluzīvas tiesības. Kā mēs varam neīstenot autortiesības, par kurām mēs esam samaksājuši?" neizpratni pauž Priede.

Komentējot LTV prasības attiecībā uz reģionālo mediju piedāvāto saturu un kvalitāti, viņš sacīja, ka "LTV nevēlas trenkāt reģionālos medijus", bet, ja valsts virza finansējumu caur sabiedrisko mediju, kas paredzēts konkrēti satura pirkšanai no reģionālajiem medijiem, tad LTV vēlas zināt viņu darba plānus un izvēlēties no tiem LTV vajadzīgo saturu un "karstās" jeb aktuālās ziņas.

Priede uzsvēra, ka gada laikā reģionos ir kādi trīs četri ļoti nozīmīgi notikumi, un LTV vēlas, lai viņi var to pārraidīt savā televīzijā, nevis tā vietā rādīt mazāk nozīmīgu saturu, kuru reģionālais medijs viņiem ir pārdevis. Kā piemēru šādai situācijai Priede minēja kādu senāku gadījumu ar sižetu par migrantu krīzi, kuru LTV nesaņēma.

Vienlaikus viņš atzina, ka iebildes pret LTV nostāju pamatā ir tiem reģionālajiem medijiem, kuri šobrīd nesadarbojas ar LTV.

Jau ziņots, ka aktualizējies jautājums par konkurenci sabiedrisko un reģionālo mediju starpā.

LTV iestājas par to, ka tā var noteikt, kādu saturu tā iepērk no reģionālajiem medijiem, un ja saturs vai tā kvalitāte nav atbilstoša LTV uzstādījumiem, tad LTV būtu jābūt tiesībām noteikt darbinieku nomaiņu konkrētā uzdevuma izpildei. Pret šo ierosinājumu iebilst Konkurences padome.

Konkurences padomes pārstāve Egija Gitendorfa 12.septembra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē norādīja, ka padome šādā ierosinājumā saskata nepamatotas LTV priekšrocības, jo tā vienpersoniski mainītu reģionālā medija plānus un uzdevumus, radot nenoteiktību reģionālā medija darbā, kā arī konkurences riskus.

LTV programmas "Par novadu ziņu televīzijas sižetu veidošanu 2023.gadā" atlases kārtības nolikums nosaka pieteikumu iesniegšanas, vērtēšanas, finansējuma piešķiršanas kārtību, kā arī līgumu noslēgšanas kārtību.

Programmas mērķis ir nodrošināt sabiedriski nozīmīgu Latvijas novadu ziņu satura vienību izgatavošanu un pārraidīšanu LTV programmās un pakalpojumos un reģionālo un vietējo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pakalpojumos 2023.gadā. Programmā pieteicējam ir pienākums kvalitatīvi veidot objektīvus, vispusīgus un aktuālus, tostarp analītiskus sižetu, ievērojot ziņu vērtības kritērijus, tādus kā nozīmīgums, unikalitāte (ekskluzivitāte), ietekme, pēkšņums, patiesums, precizitāte, neitralitāte, lokalitāte.

Programmas īstenošanas un izmaksu attiecināmības periods ir no 2023.gada 1.janvāra līdz 2023.gada 31.decembrim. Programmā pieejamais kopējais finansējums visiem noslēgtajiem sadarbības līgumiem ir 244 259 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.