• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas pludmalēs atstāto atkritumu daudzums turpina pieaugt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:58, 14.09.2023


Latvijā kopējais atkritumu noslodzes rādītājs pludmalēs ir krietni augstāks nekā Eiropas Savienības (ES) noteiktie laba vides stāvokļa standarti, turklāt katru gadu jūras krastā atstāto atkritumu daudzums pieaug, pauda atkritumu apsaimniekotāja "CleanR grupa" uzņēmuma "Vizii Urban" valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis.


Foto: LETA

Viņš norāda, ka šogad "Vizii Urban" par Baltijas jūras piekrastes tīrību rūpējās teju 30 kilometru garumā - Jūrmalā un Liepājā, kā arī Vakarbuļļos Rīgā, kur pludmales ir īpaši apmeklētas. No Jūrmalas pludmalēm vien pilsētvides uzturētājs šovasar izvedis 435 tonnas atkritumu.

Purvniskis arī uzsver, ka ES standarti paredz, ka situāciju par labu piekrastē var vērtēt tad, ja atkritumu daudzums piekrastē nepārsniedz 20 atkritumu vienību uz 100 metriem. Šogad Latvijas piekrastēs kopējais atkritumu noslodzes rādītājs ir 375 atkritumu vienības uz 100 pludmales metriem, kamēr pagājušajā gadā tās bija vidēji 229 atkritumu vienības.

"Atkritumu monitoringa rezultāti ir kā spogulis sabiedrībai un tās paradumiem. Latvijā netīrākās jūras piekrastes ir tur, kur ir daudz cilvēku, jo gandrīz visu, ko mēs savācam pludmalēs, ir atstājuši to apmeklētāji," komentē Purvinskis.

Tostarp viņš norāda, ka visbiežāk pludmales smiltīs tiek atstāti sīki atkritumi, piemēram, pudeļu korķi un cigarešu izsmēķi. Izplatīti ir arī plastmasas maisiņi, vienreiz lietojamie trauki, plastmasas un stikla pudeles, salvetes, žurnāli un ēdiena pārpalikumi.

Pēc Purvinska minētā, uzkopšanas darbi turpinās arī rudens un ziemas sezonā, jo daudzi cilvēki brīvo laiku jūras piekrastē pavada arī vēsajos gada mēnešos, piemēram, pastaigājoties vai skrienot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, aicināta komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Pēc lietusgāzēm nākamnedēļ gaidāms sausāks un siltāks laiks

Līdz 8.jūlijam Latvijā saglabāsies mainīgi laikapstākļi un iespējamas spēcīgas lietusgāzes, pēc tam pastiprināsies anticiklona ietekme - laiks kļūs sausāks un siltāks, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Sabiedrība Artilērijas munīcijas rūpnīca atradīsies Iecavā

Artilērijas munīcijas modulāro pulvera lādiņu ražotni plānots būvēt Iecavas pagastā, un tās ražošanas kapacitāte plānota 50 000 lādiņu gadā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Dienā brīžiem spīdēs saule un daudzviet uzlīs

Trešdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī