• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija veic finansiālas iemaksas 7 ANO starptautiskajās organizācijās (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:05, 05.09.2023


Valdība lēmusi par kopējo summu 100 000 eiro mūsu valsts popularizēšanai.


ANO ietvaros Latvija sniedz ekspertīzi mediju brīvības, medijpratības un žurnālistu aizsardzības un apmācības jomās.

Ministru kabinets šodien sadala naudas summas, kas palīdzēs Latvijai tās virzībā uz ANO Drošības padomes nepastāvīgajām dalībvalstīm 2025./26. gg.

Ar šo rīkojumu Ārlietu ministrija tiek pilnvarota veikt Latvijas iemaksas, lai nodrošinātu tās interešu pārstāvību un nostiprinātu Latvijas kā uzticamas sabiedrotās tēlu, kas ne tikai vārdos, bet arī darbos pierāda savus nodomus. Vienlaikus caur starptautisko organizāciju darbību tiks sniegts atbalsts Ukrainai. Projektā minēto starptautisko institūciju sekmīga darbība galvenokārt ir tieši atkarīga no valstu un citu donoru brīvprātīgām iemaksām.

Latvija bija ievēlēta ANO Miera veidošanas komisijā 2022. gadā, kas sniedza iespēju sniegt Latvijas ieguldījumu ANO miera veidošanas centieniem pasaulē, jo īpaši Āfrikā. ANO miera veidošanas formātā Latvija uzsvērusi noturības stiprināšanas nozīmi pēckonfliktu situācijās, sniedzot padomus labas pārvaldības, medijpratības, izglītības un digitālo prasmju, kā arī sieviešu un jauniešu iekļaujošas līdzdalības veicināšanā un stiprināšanā. Atbalsts ANO Miera veidošanas komisijai un Miera veidošanas fondam ir ļoti būtisks Āfrikas valstīm. Tādēļ, turpinot sniegt Latvijas atbalstu ANO Miera veidošanas fondam, tam būs pozitīva ietekme uz Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē lobiju Āfrikas valstīs, kā arī Latvijai gatavojoties darbam ANO Drošības padomē.

Latvija var globāli apliecināt savu atbalstu un apņemšanos bērnu tiesību aizsardzības jomā, kam ANO ietvaros ir augsta prioritāte. Bērnu drošības un attīstības jautājumi būs aktuāli arī ANO Drošības padomes kontekstā. Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē kontekstā nepieciešams palielināt uzmanību aktivitātēm un veicināt iespējas piesaistīt Latvijas ekspertu līdzdalību.

2024. gadā Antigvā un Barbudā notiks ceturtā Starptautiskā Mazo salu jaunattīstības valstu konference. Konferences mērķis ir novērtēt mazo salu jaunattīstības valstu spēju sasniegt globālos ilgtspējīgas attīstības mērķus un mobilizēt tām nepieciešamo starptautisko atbalstu.

Valdība lēmusi veikt sekojošas iemaksas organizācijās un fondos:

1.ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas budžetā 15 000 euro;

2.ANO Ģenerālsekretāra īpašās pārstāves seksuālās vardarbības konfliktos biroja budžetā 10 000 euro;

3.UNESCO Starptautiskās programmas komunikācijas attīstībai budžetā 10 000 euro;

4.ANO Bērnu fonda budžetā 20 000 euro;

5.ANO Miera veidošanas komisijas fondā 10 000 euro;

6.ANO Augstā cilvēktiesību komisāra biroja budžetā 15 000 euro;

7.ANO Ekonomisko un sociālo jautājumu departamenta pārvaldītā Starptautiskās Mazo salu jaunattīstības valstu konferences sagatavošanas fonda budžetā 20 000 euro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla atsauc vēstnieku ANO

Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu.

Pasaule Igaunija sāk kampaņu ievēlēšanai ANO Cilvēktiesību padomē

Igaunijas ārlietu ministrs Markuss Cahkna otrdien Ženēvā sāka kampaņu, lai Igaunija tiktu ievēlēta par ANO Cilvēktiesību padomes locekli.

Pasaule Līdz agresors ir padzīts

Krišjānis Kariņš uzrunā ANO Cilvēktiesību padomi.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".