• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Robinsons: Latvijas palīdzība Ukrainai, tās iedzīvotājiem iedvesmo visu pasauli!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:54, 25.08.2023


Latvijas palīdzība Ukrainai un tās iedzīvotājiem iedvesmo visu pasauli, šodien preses konferencē par ASV Mazo grantu programmas projektu atlases rezultātiem sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā ir atvēruši savas sirdis un savas mājas, lai uzņemtu bēgļus no Ukrainas.

Vēstnieks uzsvēra, ka ASV turpinās atbalstīt nevalstiskās organizācijas Latvijā, kuras palīdz Ukrainas bēgļiem, kā arī turpinās atbalstīt Ukrainu kā suverēnu un neatkarīgu valsti.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) norādīja, ka Latvija atbalstīs Ukrainu līdz pilnai uzvarai pār Krieviju.

ASV vēstniecība ik gadu organizē grantu konkursu un piešķir finansējumu Latvijas nevalstisko organizāciju aktivitātēm, kas stiprina demokrātijas institūciju, veicina noturīgas kultūras saites starp ASV un Latviju, uzlabo Eiropas un transatlantisko drošību, kā arī atbalsta ilgtspējīgas un iekļaujošas ekonomikas izaugsmi.

Šogad ASV valdības finansējums 1,86 miljonu dolāru (1,7 miljonu eiro) apmērā piešķirts sešām nevalstiskajām organizācijām.

Grantu šogad saņēma biedrība "Tavi draugi", Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, biedrība "Patvērums "Drošā māja"", biedrība "Radošās Idejas", kā arī biedrība "Tev" un Baltijas drošības fonds.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.