• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Progresīvie paziņojuši, kuri jautājumi esot viņu nozīmīgākā prioritāte

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:47, 25.08.2023


Gan ārējās, gan iekšējās drošības jautājumi ir nozīmīgākā prioritāte, un visi pārējie jautājumi ir jāskata šajā kontekstā, piektdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) uzsvēra partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka šodienas saruna ar "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvjiem bijusi dinamiska. Abu partiju pārstāvji pārrunāja plašu tematisko loku, tostarp svarīgāko jautājumu - drošība.

Briškens sacīja, ka drošības jautājumā "Progresīvo" un JV pozīcijas sakrīt, tostarp attiecībā uz infrastruktūras stiprināšanu, uz iespējamu sabiedroto klātbūtnes stiprināšanu un transatlantisko saišu stiprināšanu NATO ietvaros.

Runājot par nākamā gada budžetu, "Progresīvie" vēlas redzēt investīcijas veselības aprūpē. Šodienas sarunās ar JV tika plaši runāts par veselības aprūpi un to, kā nodrošināt, lai investīcijas, kas papildina budžeta līdzekļus veselības nozarē, tiešām nodrošinātu kvalitatīvākus un pieejamākus pakalpojumus gala lietotājiem.

Savukārt runājot par ekonomikas attīstību, "Progresīvie" akcentēja ilgtspēju, tostarp runāja par zaļo kursu, kā arī industriālo politiku - kā nodrošināt eksportētājiem īpašu pievienoto vērtību un kā valsts varētu sniegt pēc iespējas lielāku atbalstu, lai stiprinātu konkurētspēju.

Vienlaikus Briškens sacīja, ka šodien vēl nevar atklāt vēlamās atbildības jomas, tomēr apliecināja, ka ir "Progresīvo" rindās ir spēcīgi profesionāļi gan jomās, kas saistītas ar drošību, gan saimnieciskajiem jautājumiem.

Briškens uzsvēra, ka "Progresīvie" ir gatavi tālākām sarunām.

Kā ziņots, Siliņas šodien uz sarunām ir aicinājusi četru politisko spēku pārstāvjus, lai mēģinātu vienoties par iespējami plašu koalīciju. Politiķi gan ir pauduši skepsi, vai par dabu vienā valdībā izdosies vienoties visām piecām sarunās iesaistītajām partijām, sekojoši ir aktuāls jautājums, kura vai kuras divas partijas paliks "aiz borta".

Sarunas bez JV piedalās "Apvienotais saraksts" (AS), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), NA un "Progresīvie". Nepastāv iespējas NA un "Progresīvajiem" vienoties par kopīgu darbu valdībā, līdz ar to topošajā koalīcijā varētu tikt iekļauta tikai vienai no šīm partijām.

Siliņa teikusi, ka saskata iespēju izveidot četru partiju valdību divās kombinācijās, vienā no kurām būtu pārstāvēti "Progresīvie", bet citā modelī - NA. Politiķe reizē uzsvēra, ka noteikti ir iespējamas arī "citas variācijas", lai izveidotu stabilu valdību ar vismaz 51 balsi.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī