• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ZZS un AS politiķi noliedz, ka viņiem vajadzīgs izlīgums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:35, 21.08.2023


Gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), gan "Apvienotā saraksta" (AS) politiķi uzsver, ka nav sastrīdējušies, tāpēc arī izlīgums neesot nepieciešams.


Foto: LETA

Vaicāts, vai ZZS un AS būtu jāizlīgst jeb abu pušu starpā jāpanāk pamiers, AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču skaidroja, ka abas puses nav sastrīdējušās un starp abu partiju apvienību politiķiem ir labas attiecības.

Līdzīgi AS politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns norādīja, ka AS un ZZS Saeimā sadarbojas, piemēram, ZZS deputātei Daigai Mieriņai vadot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju.

Tavars un Smiltēns uzsvēra, ka AS ar ZZS nav bijušas "tādas vienas, frontālas kaujas", jo problēma jeb "stāsts ir par vienu uzvārdu" jeb Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij"/ZZS) riskiem Latvijai svarīgiem nacionālās drošības jautājumiem.

AS no "Jaunās vienotības" (JV) sagaida apliecinājumu, kā tiks adresēti nacionālās drošības jautājumi, riski saistībā ar Lembergu, sacīja AS politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Politiķis šajā jautājumā sagaida "skaidras atbildes" no JV.

Kā ziņots, ZZS ar AS nekad neesot sastrīdējušies, komentējot jautājumu, vai ZZS un AS būtu jāizlīgst, žurnālistiem šodien sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Vaicāts, vai ZZS un AS būtu jāizlīgst jeb abu pušu starpā jāpanāk pamiers, Valainis norādīja, ka "mēs nekad neesam sastrīdējušies". Abām pusēm jārēķinās, ka viena otrai veltīs kādu pārmetumu, taču "tas pieder pie politiskā procesa", skaidroja viens no ZZS līderiem.

Partiju apvienības politiķis sacīja, ka nav uz kādu apvainojušies, kā arī nav sastrīdējušies ar AS -, tāpēc arī neesot nepieciešams kāds pamiers.

ZZS frakcijas vadītājs norādīja, ka AS ir daudz talantīgu cilvēku un ka abas partiju apvienības "lieliski strādā" kopā Saeimā, kā arī ar daļu no AS ministriem.

Izņēmums, ar kuru nav laba sadarbība, esot zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS), kurš ir "labs cilvēks", kurš varbūt var strādāt par citas jomas ministru, taču viņš pašlaik neesot savā vietā, atzīmēja Valainis. ZZS jūlija sākumā iesniedza lēmumprojektu Saeimā, kurā prasa Šmita atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt, 22.augustā, tiksies ar visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, liecina prezidenta darba kārtība.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem. Kā uzsver Rinkēvičs, Latvijas sabiedrība sagaida konkrētus risinājumus arī šī brīža aktuālākajām problēmām - augstajiem elektroenerģijas tarifiem un banku kredītprocentiem, kā arī straujajai pārtikas cenu inflācijai.

Atbilstoši Satversmes 59.pantam Ministru prezidentam un ministriem viņu amata izpildīšanai ir nepieciešama Saeimas uzticība. Tādēļ konsultācijās ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem prezidents vēlas gūt pārliecību, ka izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts spēj gūt iespējami plašu parlamenta atbalstu.

Līdz šim oficiāli savu kandidātu izvirzījusi tikai JV - līdzšinējo labklājības ministri Siliņu.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas. NA jau paziņojusi, ka nestrādās vienā valdībā ar "Progresīvajiem"

Partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un LPV - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.