Siliņa kā premjera kandidāte ir trīs reizes mazāk populāra nekā Pīlēns (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 17:39, 20.08.2023 0

Bet arī būvniecības magnāta persona neizraisa vispārēju entuziasmu.

 

Lielais vairums tviterī veiktās aptaujas dalībnieku dotu priekšroku "Apvienotā saraksta" kandidāta Ulda Pīlēna iecelšanai par nākamo premjeru.

Par multimiljonāru nobalsoja 77 procenti no 243 aptaujātajiem, savukārt labklājības ministre Evika Siliņa ieguva trīsreiz mazāk tautas atbalsta punktu.

Saeimas deputāts Ģirts Lapiņš, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sekretārs (Nacionālā apvienība) komentēja situāciju:

"Kopumā jocīgi, ka par Ministru prezidentu tiek stumta nepieredzējusī Rinkēviča partijas biedrene Zatlera Reformu partijā, nevis sevi apliecinājušais Uldis Pīlēns. Un tas laikā kad jākonsolidē spēki lai būtu uzrāviens ekonomikā. Te viss grozīsies tikai ap Stambulas konvenciju..."

Savu viedokli par valdības krīzi pauž arī daudzi sociālā tīkla apmeklētāji.

Reinis Ceplis: "Kāpēc jocīgi? Par premjeru kļūst koalīcijsavāktspējīgais. Ja Siliņa nespēs, dos nākamajam. Citādi var šķist, ka jocīgi bija Gobzemam vākt valdību".

Gatis Pavīls: "Ai, tik saldas dziesmiņas skan par Pīlēnu no dažādiem... Baigi nesmuki, tiešām. Es jau ta atcerēšos, kuri to darīja".

Imants: "Kā tieši Pīlēns sevi ir apliecinājis? Kā uzņēmējs - jā. Kā politiķis? Viņš tak pat partijas biedrs nav. Kā var ticēt viņam vai AS, ja viņš pats sevis radītajai AS netic!"

Sers Leonards Valentinovičs Blavatņiks: "Varētu vienreiz atp**ties ar to pīlēnu? pa vienām durvīm netika iekšā, tagad līdīs atkal?"

Val Zudans: "Lai mums ir Latvijas patriots, kurš tic ekonomiskajai un politiskajai brīvībai, privātīpašumam un latviešu kultūrai".

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers. Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.