• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā ārstēties Ventspilī: slimnīcu nodaļu apvieno, lai ietaupītu naudu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:07, 11.08.2023


Pacienti izmaiņas neizjutīs, uzsver slimnīcas vadība.


”Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī darbu sākusi Kardioloģijas un iekšķīgo slimību nodaļa, apvienojot divas attiecīgās nodaļas vienā un turpinot nodrošināt visus pakalpojumus līdzšinējā apjomā un kvalitātē. Izmaiņas ir administratīvas, un pacientiem nav pamata satraukties par pakalpojumu pieejamību.

Apvienotās nodaļas vadītāja pienākumus pilda kardiologs Dr. Ņikita Nazarenko, savukārt nodaļas virsmāsa ir Ginta Pulmane. Kardioloģijas un iekšķīgo slimību nodaļa ar 36 gultasvietām izvietota slimnīcas 7. korpusa 3.stāvā, kur līdz šim atradās Iekšķīgo slimību nodaļa.

SIA “Ziemelkurzemes reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētājs Juris Lācis uzsver, ka pacienti izmaiņas neizjutīs: “Ņemot vērā nepietiekamo valsts finansējumu, tika meklēti risinājumi līdzekļu optimizēšanai, saglabājot slimnīcas sniegto pakalpojumu apjomu un kvalitāti. Minēto nodaļu apvienošana ir racionāla arī no pacientu plūsmas intensitātes viedokļa – abu apvienoto profilu pacientu ārstēšanu šobrīd iespējams nodrošināt vienas nodaļas ietvaros. Protams, ja pacientu plūsma pieaugs, operatīvi tiks meklēti risinājumi.”

Kardioloģijas un iekšķīgo slimību nodaļā ārstē visas akūtās sirds patoloģijas – miokarda infarktu un to komplikācijas, stenokardiju, sirdsdarbības ritma traucējumus, akūtu sirds mazspēju, plaušu artērijas trombemboliju, miokardītu, perikardītu un citas akūtās sirds patoloģijas, ārstē koronāras sirds slimības pasliktināšanos, kā arī pēc kostatētiem neskaidras izcelsmes simptomu gadījumiem tiek veikta diferenciāldiagnostika. Nodaļā veic arī plaša profila iekšķīgo slimību diagnosticēšanu un ārstēšanu, tai skaitā vaskulārās saslimšanas, plaušu slimības, nieru patoloģijas, gremošanas orgānu saslimšanas, kaulu locītavu patoloģijas, endokrīnās sistēmas saslimšanas (galvenokārt cukura diabēta un vairogdziedzera slimības), onkoloģisko slimību diagnosticēšanu un dažādu neskaidro stāvokļu diferenciāldiagnostiku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Lasiet arī

Veselība Nauda ir, Abu Meri no slimnīcu vadītājiem sagaidot arī lielāku efektivitāti

Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.

Veselība Talsos sāk veikt ķirurģiskas operācijas ar unikālu mikroskopu (+VIDEO)

Jaunas iekārtas no Vācijas būtiski atvieglos Latvijas ārstu darbu.

Veselība Latvijas slimnīcas gatavojas ārkārtas situācijai, tām nepieciešami ģeneratori

Šobrīd pieejamās iekārtas ir novecojušas un pilnībā nespēj nodrošināt slimnīcām izvirzītos mērķus, ziņo Finanšu ministrija.

Sabiedrība Valdība saglabās valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās

Valdība šodien nolēma saglabāt valsts līdzdalību visās universitātes slimnīcās, lai nodrošinātu daudzveidīgu, augsta līmeņa valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.