• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dabas parks Tērvetē drīz atkal tiks atvērts apmeklētājiem; jānovāс ap 4000 koku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:44, 09.08.2023


AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dabas parks Tērvetē pēc laika atkal tiks atvērts apmeklētājiem, trešdien intervijā Latvijas Radio pauda LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.


Foto: LETA

"Tas nebūs šajā nedēļas nogalē. Varbūt pāris nedēļas paies kamēr kokus novāks, bet parka apmeklētāji varēs atgriezties," sacīja Kotovičs.

Viņš piebilda, ka situācija dabas parkā nav tik slikta, kā sākotnēji šķita. "Dabas parks Tērvetē atgūsies no šīs vētras," pauda LVM pārstāvis.

Tostarp viņš informēja, ka dabas parkā būs nepieciešams novākt kopumā apmēram 3000-4000 koku, un dokumenti attiecīgo darbību veikšanai ir jau iesniegti Valsts meža dienestam (VMD).

Tāpat, runājot par dabas parka infrastruktūru, Kotovičs norādīja, ka ar ceļiem dabas parkā viss ir kārtībā, tostarp tie pamatā ir jau attīrīti no kritušajiem kokiem. Vienlaikus Informācijas centram ir neliels jumta bojājums, kā arī neliels bojājums ir koka tiltam, tikmēr rūķu pilsētiņas ir samērā labā kārtībā.

Tajā pašā laikā LVM pārstāvis norādīja, ka lielākie postījumi ir nodarīti Tarzāna taka,i un līdzšinējā vietā tā vairs nevarēs darboties. "Būs jādomā par potenciālu pārcelšanu uz citu vietu vai par kādu citu risinājumu," teica Kotovičs.

Jau rakstīts, ka negaisa laikā dabas parku pirmdien, 7.augustā, sapostīja spēcīgais vējš, sagāžot kokus, bojājot infrastruktūru, tostarp mazos rūķu namiņus, koka skulptūras. Visi cilvēki, tostarp darbinieki, kuri atradās parka teritorijā, veiksmīgi no tā izkļuva un cietušo neebija.

Informācija mājaslapā "mammadaba.lv" liecina, ka LVM dabas parka Tērvetē aizsākumi meklējami 1958.gadā, kad tagadējā Saules noskaņu parkā izveidoja pirmās pastaigu takas. Pašlaik dabas parks aptver vairāk nekā 1200 hektāru platību, no kuras trešo daļu aizņem "Pasaku pasaule".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Vētras radīto zaudējumu segšanai ir nepieciešami līdz septiņiem miljoniem eiro

Kopējais provizoriski nepieciešamais finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām ir no 5,34 miljoniem eiro līdz septiņiem miljoniem eiro, liecina valdības 5.septembra sēdes darba kārtībā iekļautais informatīvais ziņojums "Aktuālā situācija par 7.augusta vētras radītājiem zaudējumiem pašvaldībās".

Sabiedrība Negaiss būtiskus postījumus Latvijā nav nodarījis

Vakar vakarā Latvijā vērotais negaiss būtiskus postījumus nav nodarījis, LTV "Rīta panorāmā" vērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sabiedrība Vētras postījumu novēršanai lauksaimniekiem pieejami trīs miljoni eiro

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu 7.augusta negaisa radītos bojājumus ražošanas un pārstrādes ēkām, Zemkopības ministrija (ZM) izsludinājusi projektu iesniegšanu atbalsta pasākumā ar kopējo pieejamo finansējumu trīs miljoni eiro, aģentūru LETA informēja ZM.

Sabiedrība Sprindžuks: Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts (+FOTO)

Dabas parks Tērvetē ir neatgriezeniski sabojāts, atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS).